TFF'den Sarı Kart Kararı

'Vedat Muriqi'n cezasını kupa maçında çekmek için bilinçli olarak kart gördü' görüşleri sonrası harekete geçen TFF, 46. Madde'de değişiklik kararı almayı verdi.

23.01.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-13:30) TFF'den Sarı Kart Kararı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’im 18. Haftasında Gaziantep – Fenerbahçe karşılaşmasında Vedat Muriqi'in görmüş olduğu sarı kartla başlayan tartışmaları sonlandırmak için radikal bir değişiklik kararı alıyor.

Fenerbahçe’de Vedat Muriqi'in Süper Lig'de Gaziantep FK karşılaşmasında görmüş olduğu ikinci sarı kart ve ardından oyundan atılmasıyla ilgili yükselen tartışmalar devam ediyor.

Özellikle futbol kamuoyunda devam eden 'Vedat cezasını kupa maçında çekmek için bilinçli olarak kart gördü' görüşleri sonrası harekete geçen TFF, 46. Madde'de değişiklik kararı almayı verdi.

Talimatlara aykırı başlıklı 46. Madde nedir? Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

LİGDE GÖRÜLEN KARTLAR KUPA MAÇLARINI ETKİLEMEYECEK

Bu doğrultuda yeni sezonda kupa karşılaşmalarında verilen kartlar hem lig hem kupada geçerli olacağı ancak lig mücadelelerinde görülen kartlar sadece ligi kapsayacak. Yeni değişikliğin ilerleyen zamanlarda TFF resmi sitesi tarafından açıklanması ifade ediliyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal