TFF Başkanı Nihat Özdemir'den VAR Açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, hakemlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İşte Nihat Özdemir'in açıklamaları...

07.01.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-14:55) TFF Başkanı Nihat Özdemir'den VAR Açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Merkez Hakem Kurulu'nun hakem seminerinde konuşma yaptı.

Ülkede VAR'a gelen eleştirilere cevap veren Nihat Özdemir "VAR'ı kamuoyunda her hafta tartışıyoruz, eleştiriyoruz. VAR'ı kullanmaya başlayalı 1,5 yıl oldu. Sanki 60 yıl olmuş gibi VAR'ı yerden yere vuruyoruz. VAR futbolda tartışmaları 0 bitirmek için değil, 0 skandalları engellemek için getirilmiştir. Bir metreden atılan golleri, elle atılan golleri, ceza sahası dışında verilen penaltıları artık görmüyoruz. VAR ile ilgili sıkıntılar tabii ki var. Uzun sürede karar verilmesi gibi ama bu bütün dünyanın sorunu. İnanıyorum ki sistem zamanla gelişecektir." dedi.

"Değerli hakem kardeşlerim futbolda her zaman kazanınca 'Biz kazandık', kaybedince ise 'TTF, hakemler, VAR' suçlanacaktır. Bu sizin üzerinizde baskı oluşturmasın. Gördüğünüzü, doğru bildiğinizi mutlaka çalın. Hata mutlaka olacaktır, hata tabii ki olacaktır ama kamuoyunu sarsıntıya uğratacak yanlışlar yapmayın. Senaryolara kulak asmayın, biz gereken cevabı her zaman veririz. Bizler, sizlerin yanındayız."

"Sahada saygısızlığa asla müsade etmeyin. Bizleri temsil ettiğinizi unutmayın. Sahada size kim saygısızlık yaparsa, buna prim tanımayın. Duygusal davranmayın ve yapanın cezasını verin. Biliyorsunuz ki maçlardan sonra Hukuk Kurulu, gözlemcilerin, sizlerin raporlarına göre Disiplin Kurulu'na sevkler gerçekleştirmektedir. Disiplin ve Tahkim Kurulları gerekli cezaları vermektedir. İlk yarıda yapılan bütün uygulamalarda bunu görmüş olduğunuza inanıyorum."

"Sahada özgüveniniz tam olsun. Allah'tan hakem şansınızın yanınızda olmasını diliyorum. Başarılı bir ikinci yıl geçireceğinize inanıyorum. Yeni yılda FIFA kokartı taşıyacak hakemleri tebrik ediyorum. MHK, ilk yarıda mümkün olduğunda genç hakemlere şans verdi. Zekeriya Alp ve ekibinin çalışmalarının meyve vereceğine inanıyoruz." diyerek konuşmasını tamamladı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal