Yerli Elektrikli Mini Ticari Araç P-1000 Yakında Yollarda

Pilotcar şirketinin yerli ve elektirikli mini ticari aracı P-1000 çok yakında yollarda olacak. İşte aracın özellikleri…

25.08.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-14:38) Yerli Elektrikli Mini Ticari Araç P-1000 Yakında Yollarda

Tüm dünyada otomotiv sektörünün yükselen trendi olan elektrikli araçlar konusunda Türkiye de geride kalmıyor. TOGG’un ürettiği yerli otomobilden sonra atılımlar devam ediyor. Son olarak ABD ve Avrupa’ya elektrikli hizmet araçları ihraç eden Bursalı üretici Pilotcarü mini kamyonet projesi olan ticari aracını yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

P-1000 ismi verilen 2 kişilik elektrikli mini ticari aracın 1 ton yük taşıma kapasitesi var. Yüzde 90 yerlilik oranıyla geliştirilen aracın Eylül ayında ön satışa çıkması ve Ekim ayında da tamamen yollara çıkması bekleniyor. Üretilecek olan araçların en az %60’ı ihraç edilecek.

PİLOTCAR P-1000 MİNİ KAMYONETİN FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

Elektrikli mini kamyonetin başlangıç fiyatının 110-120 bin TL olacağını belirten Pilotcar’ın kurucusu ve genel müdürü Şükrü Özkılıç, söz konusu araçta ilk etapta üzerindeki kurşun asit pil paketi ile AB test kriterlerine (WLTP) göre 120 km menzil değeri yakaladıklarını belirterek şunları söyledi:

Ancak bu menzilin özellikle ülkemizde çoğu alanda yeterli olmayacağını düşündüğümüz için 2 farklı enerji depolama kapasitesine sahip lityum pil paketini araçlarımıza entegre etme sürecine başladık, yıl sonunda hazır olacak. Bu pil paketleri ile 200 ve 300 km olmak üzere 2 farklı menzil hedefimiz var. Bu konuda Türk firması olan IMECAR ile ortak şekilde hareket ediyoruz.”

Onay belgeleri alınan ve 55 km/s hıza sahip mini kamyonetin üst yapısız şasi versiyon, açık kasa, kapalı kasa ve çöp toplama kasası olmak üzere 4 farklı versiyonu bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal