Türkiye’nin Genç Roket Ve İHA Takımlarının TEKNOFEST Hazırlıkları

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için geri sayım başladı. Genç İHA ve roket takımları projeleri ile kendini gösterecek.

25.08.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-12:07) Türkiye’nin Genç Roket Ve İHA Takımlarının TEKNOFEST Hazırlıkları

Gaziantep’te bu yıl üçüncüsü yapılacak olan TEKNOFEST 2020, 24-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde, havacılıktan otomotive, tarım teknolojilerinden simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından eğitim teknolojilerine kadar uzanan 23 farklı kategorideki Teknoloji Yarışmaları büyük ilgi görüyor.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Samsun’da TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılacak teknoloji takımları gece gündüz demeden çalışarak hazırlıklarına devam ediyor.

Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Atakum Gençlik Merkezi üyesi gençler oluşturdukları roket ve İHA takımlarıyla TEKNOFEST’e hazırlanıyor. Samsun Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleri ile yaptıkları projeleri hayata geçiren gençler şehri gururlandırmak adına çaba sarf ediyor.

Gaziantep’te yapılacak yarışmaya Tanyeli Roket Takımı alçak irtifa (1500 metre) kategorisinde Kirkor 2 Roketi ile, Hezarfen Sabir Kanat İHA Takımı SAB-İHA insansız hava aracı ile ve Miralay Döner Kanat İHA Takımı ise yaptıkları drone ile katılacak. TR Roket takımı ise yüksek irtifa (6 bin metre) kategorisinde çalışmalarını sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal