Türkiye’nin Otomobili MWC 2020'de Dünya Kamuoyu’na Tanıtılacak

Türkiye'nin yerli otomobili 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2020'de sergilenecek. Yerli otomobil, kongrede TOGG katılımcılarından biri olan Turkcell'in standında yer alacak.

18.01.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-09:16)

Geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan yerli otomobilin sergileneceği ilk fuar belli oldu. TOGG’un geliştirdiği yerli otomobil, 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) sergilenecek.

Türkiye’nin yerli otomobili, MWC’de Turkcell’in standında tanıtılacak. TOGG’da yüzde 19 payı bulunan Turkcell’in Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, yaptığı açıklamada “Arabamızı Barselona’ya götüreceğiz, göstereceğiz. İlk defa yerli arabamızı tanıtma fırsatı bulacağız hep beraber” ifadelerini kullandı.

Günümüzde otomotiv şirketlerinin teknoloji fuarlarına karşı ilgisi önemli derecede arttı. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş da daha önceki açıklamalarında Türkiye’nin Otomobilini klasik otomobil fuarlarından ziyade teknoloji odaklı fuarlara ilgi göstereceklerini belirtmişti. Bununla ilgili ilk adım geçtiğimiz hafta Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020’de atılmış, fuara katılan TOGG heyeti burada düzenlediği panelle yerli otomobili dünyaya anlatma fırsatı bulmuştu.

Yerli Otomobilin Diğer Hazırlıkları

2022’de seri üretime geçmesi hedeflenen yerli otomobil için çalışmalar da bu kapsamda devam ediyor. Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek fabrikanın 12 ayda tamamlanması ve bu süreyi takiben 12-18 ay süresince seri üretim aşamasına geçmesi planlanıyor. Ayrıca 1 yılda 175 bin yerli otomobil üretilmesi ve 4.500 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Şarj Altyapısı İçin Gerekli Şebeke Hazırlıkları Yapılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bugün katıldığı bir programda yerli otomobille ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez, yerli elektrikli otomobillerin satışa sunulmasıyla birlikte 2030’lu yıllarda Türkiye’de 1 milyondan fazla elektrikli otomobil olacağını belirtti. Bu otomobillerin şarj altyapısı için gerekli şebeke hazırlıklarını da yaptıklarını belirten Dönmez, bunun için TOGG ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

TOGG'dan Yeni Bir Paylaşım Daha

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) resmi Twitter sayfasından yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımda "Yüksek çarpışma dayanımı, kapsamlı aktif ve pasif güvenlik ögeleri ve ileri sürücü destek sistemleri sayesinde 2022 yılının Euro NCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak Türkiye'nin Otomobili ile yolculukların keyfini güvenle süreceksiniz." ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda bir de yerli otomobilin elektronik iç yüzüne dair bir animasyon da yer aldı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal