FBI, İphone 11 Pro Max'in Şifresini Kırdı

Apple'a sürekli iPhone'ların kilidini açması konusunda baskı yapan FBI'ın, en gelişmiş şifreleme sistemine sahip iPhone 11 Pro Max'in şifresini kırdığı anlaşıldı.

17.01.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-17:30) FBI, İphone 11 Pro Max'in Şifresini Kırdı

FBI kısa bir süre önce Apple'dan, Florida'daki Pensacola donanma hava üssünde meydana gelen silahlı saldırıda kullanıldığı öne sürülen iki iPhone'un kilidini açmasını talep etmişti.

Ancak Apple FBI’ya kişisel verilerin gizliliği kapsamında olumlu yanıt vermemişti. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu farklı bir soruşturmada, Apple'ın desteği olmadan bu cihazlardaki verileri kırmayı başardı.

Forbes'in haberine göre FBI, Ohio'daki farklı bir soruşturma kapsamında ele geçirilen iPhone 11 Pro Max'in şifresini GrayKey isimli donanım kutusunu kullanarak kırdı.

Yeni nesil iPhone 11 Pro Max'in en gelişmiş şifreleme sistemine sahip olduğu belirtilmişti. Ayrıca ilk kez bir iPhone 11'in kolluk kuvvetleri tarafından hacklendiği kayıtlara geçti.

FBI, Apple'a Hala Baskı Yapıyor

FBI'ın şimdiye kadarki en güvenli iPhone'un şifresini kırmayı başarması, Federal Soruşturma Bürosu'nun Apple'dan herhangi bir yardım almadan cihazlardaki verilere erişebilmek için gerekli araçlara sahip olduğunu gösteriyor.

Buna rağmen FBI yetkilileri, Apple'ı iPhone'ların kilidini açmaya zorluyor. ABD başkanı Trump da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Cupertinolu şirketin bir an önce harekete geçmesini ve şuça karışan kişilerin iPhone'larındaki verilere erişilmesi konusunda kolluk kuvvetlerine yardımcı olmasını istedi.

Florida'daki Pensacola donanma hava üssünde meydana gelen silahlı saldırıda iPhone 5 ve iPhone 7 Plus gibi daha eski modeller ele geçirilmişti. Daha eski sürüm olan bu telefonların şifrelerinin de FBI'ın kullandığı GrayKey donanım kutusu ile kırılma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

 

Öte yandan son günlerde Amerikan basınında Apple ve FBI üzerine çok sayıda karikatür de çiziliyor. Karikatürlerde FBI’ın, Apple’ın veri gizliliğine saldırıları teması işleniyor. Ayrıca iki kuruluşun bilek kavgası olarak da ele alınan yaklaşımların da olduğu bu durumun farklı tartışmaları da beraberinde getireceği görünüyor. Yeni gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal