TOGG Yerli Otomobil Tescil Çalışmalarına Devam Ediyor

Türkiye'nin ilk yerli otomobili unvanına sahip 'Türkiye'nin Otomobili' projesi için yürütülen yurt içi tescil işlemlerinin yanı sıra yurt dışında da tescil işlemleri sürüyor. Tasarımın taklit edilmesinin önüne geçmek amacıyla dünya çapında tesciller alınması gerekiyor.

13.01.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-09:56) TOGG Yerli Otomobil Tescil Çalışmalarına Devam Ediyor

Geçtiğimiz yılın sonunda görkemli bir lansmanla tanıtılan ve TOGG tarafından geliştirilen yerli otomobilimizin prototipi, hem ülkemizde hem de dünya çapında gündem olmuştu. Türkiye’nin uzun zamandır gerçekleştirmeyi beklediği projenin üzerine yapılan uluslararası çalışmalar, seri üretim sürecine giden süreçte hızla devam ediyor.

2022’de ilk araçlarının seri üretimden çıkması hedeflenen elektrikli aracın patent çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, Rusya Federasyonu, ABD, Hindistan, Çin, Japonya, Güney Kore ve bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok bölgeye tescil için başvurularda bulundu. TOGG yetkilileri, Türki devletlerde yürütülen tescil çalışmalarının da başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Dünyanın dört bir yanında yürütülen tescil çalışmalarının yanı sıra yurtiçinde de benzer çalışmalar yürütülüyor. Aracın sahip olduğu ‘hız sabitleyici yönetim sistemi, değiştirilebilir batarya sistemi ve mekanik bağlantı yapısının patentinin alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) sınai mülkiyet başvuruları yapıldı. Yapılan başvuruların araştırma ve inceleme raporları çıktıktan sonra patent alımının onaylanması bekleniyor. TÜRKPATENT, TOGG’un 3 farklı başlıkta sunduğu marka başvurularını ise uygun bulduktan sonra tescil işlemlerini tamamladı.

TÜRKPATENT başkanı Habip Asan, yerli otomobilin dünya çapında korunması ve yabancı ülkelerde de tescil çalışmalarına devam etmesi gerektiğini belirtti. Asan yaptığı açıklamada “Tescil süreçleri önemli. Farklı ülkelerde gerekli tescil başvuruları yapılmazsa Türkiye'nin Otomobili'nin tasarımı ve markası oralarda taklit edilebilir.” şeklinde konuşan Asan, TOGG’un farkındalığına olan güvenini belirterek “TOGG'un sınai mülkiyet konusunda farkındalığı çok yüksek. Bu konuda gerekli tedbirleri de alıyor ve almaya da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Son olarak TOGG patent ve tescil başvurularını sürdürürken, yerli otomobil Ar-Ge çalışmaları için de Bilişim Vadisi’nde 9 bin metrekarelik alan kiraladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal