Tesla’nın Almanya’ya Kuracağı Fabrikanın Yapımı Durduruldu

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Almanya’da inşa edeceği fabrika, Alman mahkemesinin verdiği kararla durduruldu. Bölge mahkemesinin kararıyla proje iptal edildi.

17.02.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-23:17)

Elektrikli otomobil şirketi Tesla ABD’ de iki Çin’de bir olmak üzere dünya genelinde üç üretim tesisine sahip bulunuyor. Dördüncü fabrikası GigaFactory 4’ü de Almanya’da açmaya hazırlanan şirkete Alman Bölge Mahkemesi engel oldu.

Tesla’nın 4 Milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediği ve Berlin’de kurulması planlanan ve arazisi de geçtiğimiz ay satın alınan elektrikli otomobil fabrikası, kesilen ağaçlar nedeniyle mahkeme engeline takıldı.

Geçtiğimiz yılın son aylarında Alman hükümeti ile görüşmeler gerçekleştiren Musk, anlaşma sağlandıktan sonra Berlin’in doğusunda 740 dönümlük devasa bir arazi satın almıştı. Arazi ormanlık alandan oluşuyor.

Ayrıca altında İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış bombalar bulunuyor. Yapılan çalışmalarda patlamadan çıkarılan bazı bombalar da çıkarılan arazinin bulunduğu bölgede bir süredir çevreci Alman vatandaşları protesto düzenliyordu.

Yargıya taşınan proje, bölge idare mahkemesinin verdiği kararla durdurulmuş oldu. Fabrika’nın  2021 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanıyordu. Fabrika, yapılması halinde Tesla’nın dünya genelindeki dördüncü üretim fabrikası olacaktı. Gerekçe olarak Tesla'nın fabrikayı kurabilmek için kestiği ağaçları gösteren mahkeme, projeyi durdurarak ağaç kesilmesinin de durdurulmasını istedi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal