4.5G VolTE Teknolojisi Kullanılmaya Başlandı

4.5G teknolojisi Nisan 2016’dan beri Türkiye’de kullanılıyor. O günden beri ülkemizde halen geliştirilmeye devam edilen teknolojiye önemli bir özellik daha eklendi. Yüksek kalitede ses hizmetlerinin sunulmasına yarayan 4.5G VolTE teknolojisi ülkemizde faal duruma geçti.

17.02.2020-15:14 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-23:11) 4.5G VolTE Teknolojisi Kullanılmaya Başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "4,5G teknolojisinin gelişmesiyle yüksek kalitede ses hizmetlerinin sunulabilmesini mümkün kılan VoLTE teknolojisi ülkemizde de kullanılmaya başlandı." İfadelerini kullandı.

4.5G’ye eklenen son özellikle beraber afet ve acil durumlarda şebekelerdeki trafik yükünün azaltılması sağlanacak. Telefonu 4.5G destekleyen aboneler bu imkandan yararlanabilecek. 4.5G teknoloji internet tabanlı bir teknoloji. Sesli görüşmeler şimdiye VolTE teknolojisi gelinceye kadar 2G ve 3G üzerinden sağlanıyordu.

Konu kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Turhan Süreç içerisinde 4,5G teknolojisinde gelişmeler yaşandığına dikkati çekti ve şöyle konuştu: "4,5G teknolojisinin gelişmesiyle yüksek kalitede ses hizmetlerinin IP paketleri üzerinden verilebilmesine imkan tanıyan "Voice over LTE" (VoLTE/LTE şebekeleri üzerinden ses hizmeti) teknolojisi ülkemizde de kullanılmaya başlandı." 

Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan 2019 Yılı İkinci Çeyrek Pazar Verileri Raporu'nda mobil ve 4.5G abone sayısı da açıklandı. Buna göre Türkiye’de toplam mobil abone sayısı 81,6 milyona yükseldi. 4.5G abone sayısı ise 73,5 milyona ulaştı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal