Sepura, Çöplerinizi Öğütecek ve Atıklarınızdan Gübre Yapacak

Sepura adındaki akıllı çöp öğütücüsü yemek atıklarınızı elinizi sürmeden sıvı ve katı olarak ayrıştırır. Katı çöplerinizi gübreye dönüştürerek özel bir bölümde saklar. Sepura mutfak lavabonuzun altına monte edildiğinde, yapmanız gereken tek şey tabağınızı boşaltmaktan ibarettir.

09.01.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-14:26) Sepura, Çöplerinizi Öğütecek ve Atıklarınızdan Gübre Yapacak

Bugün lavaboların altına yerleştirilen çöp öğütücüler, lavaboya döktüğünüz belirli sertlikteki yiyecek artıklarını öğüterek, gider borularına sığacak hale getirme işlevini görüyor. Sepura ise çöp öğütücülere bir değer katmış.

Düzenli çöp imhaları, yiyecek atıklarını evinizin kanalizasyon borularına sığacak kadar küçük olacak şekilde parçalarken, Sepura katıları sıvılardan otomatik olarak ayırır ve eskisini arka bahçenize boşaltılabileceğiniz koku geçirmez bir toplama kutusuna yerleştirir.

CES 2020 fuarında sergilenen Sepura çöp öğütücüsü sadece öğütücü olmaktan ziyade atıklarınızı gübreye dönüştürmek için geliştirilmiş. Standart bir şekilde lavabonun altına monte edilen Sepura tek değil iki boruya sahip.

Lavabo giderinden döktüğünüz yemek artıkları ayrıştırma bölümüne geliyor. Bu bölümde sıvı kısım ayrılarak asıl gidere gönderiliyor. Katı kısım ise sıkıştırılarak gübre olarak kullanmak üzere özel bölüme depolanıyor. Kullanıcı bu işlemin ardından bu bölümü çıkararak bahçesine dökebiliyor.

Sepura özellikle bahçeli evi olanlar için ideal bir öğütücü olacağa benziyor. Bıçakları kemik gibi çok sert atıkları bile öğütebiliyor. LED gösterge ise deponun dolduğunu bildiriyor. Sepura bahar aylarında 340 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Kurulum kolaydır. Separatör cihazını mutfak lavabonuzun altına takmanız, tahliye borusunu separatörün bir tarafına ve toplama haznesini diğerine bağlamanız yeterli olacak. Hepsi bu kadar. Toplama bölmesinin kapağı karbon filtre olarak ikiye katlanır, böylece bölme yavaşça dolarken hiçbir koku da oluşmaz. Ayrıca doldururken yanan dört LED serisi sayesinde kutuyu boşaltmaya hazır olana kadar kapağı çıkarmanıza gerek kalmaz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal