Robotlar Artık İnsan Gibi Hareket Ediyor

SoftBank’a ait Boston Dynamics, robotlarının en gelişmiş yeteneklerinin gösteren video yayınladı. Firmanın geliştirdiği robotlar artık insan gibi koşabiliyor ve tek başına bir alanın her yerini rahatlıkla gezebiliyor.

11.05.2018-14:09 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-14:09)

Geçmişte  Google bünyesinde çalışan ve geçtiğimiz sene SoftBank’a iyi bir ücret karşılığında satılan Boston Dynamics, robotlarının en yeni yeteneklerinin gösteren video yayınladı. Firmanın ürettiği robotlar artık insan gibi koşabiliyor ve tek başına bir deponun her yerini gezebiliyor.

Boston Dynamics’in meşhur robotu Atlas, artık bir insanı anımsatır biçimde koşu yapabiliyor ve engellerin üzerinden zıplayabiliyor. Atlas robotu daha önce kapıları açmayı, sıçramayı ve fiziksel darbelere karşı dayanıklı kalma yetisini öğrenmişti.

Boston Dynamics’in paylaştığı bir başka video ise SpotMini adlı robota ait. Geçmişte haritasını çıkardığı depoda iyi bir şekilde gezen SpotMini, hiçbir dış desteğe gereksinim duymadan tamamen otonom şekilde hareket ediyor. SpotMini, kendi üstündeki birçok sensörle karşısına çıkan engelleri fark edebiliyor ve amacına ulaşmak için seri bir şekilde yeni rotalar oluşturabiliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal