Parmak İzi Sensörleri Güvenilir Mi?

Bugün neredeyse tüm akıllı cihazların standart özelliği haline gelen parmak izi sensörü gerek kullanımının pratik olması gerekse de güvenilir olduğu düşüncesi nedeniyle oldukça sevilen bir özellik haline geldi. Ancak bu sensörlere gerçekten güvenebilir miyiz? Detaylar haberimizde.

13.04.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-17:14) Parmak İzi Sensörleri Güvenilir Mi?

Talos Security Group adında bir dijital güvenlik şirketi, parmak izi sensörleriyle ilgili bir araştırma raporu yayımladı. Araştırma sonucuna göre birçok cihazdaki sensörlerin sahte parmak izi ile geçilebildiği ortaya çıktı.

Rapora göre parmak izi sensörleri yüzde 80’lik bir başarı sağlıyor. Yani ortalama her beş telefondan birinin sensörleri yanıltılabiliyor anlamına geliyor. Bu durumda bu teknolojiye en azından bugün tam olarak sırtımızı dayamamamız gerektiğine işaret ediyor.

Peki bu durumda ne yapabiliriz? Cihazları sadece parolalar ile korumak da tek başına güvenli değil. Biliyorsunuz çift aşamalı güvenlik sistemleri dahi artık aşılabiliyor. Bu yüzden de cihazları fiziksel olarak yanımızdan ayırmamak dışında henüz tek başına yüzde yüz güvenli bir sistem bulunmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal