Microsoft Teams’e Arkaplan Özelliği Geldi

Son dönemde Coronavirüs salgını nedeniyle artan dijitalleşme çalışmaları yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. ABD’li teknoloji şirketi Microsoft'un video konferans uygulaması Microsoft Teams’e de iki yeni güzel özellik eklendi.

13.04.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-16:37)

Video konferans uygulaması piyasında kısa sürede bayrağı eline alan Zoom’da pek çok güvenlik skandalı da yaşanıyor. Diğer taraftan teknoloji devlerinin uygulamalarını özellikleriyle geride bırakan Zoom’un sahip olduğu fonksiyonlar diğer şirketler için de cezbedici görünüyor.

İlk olarak Zoom’dan gördüğümüz görüşme yaparken arka plan değiştirme özelliğini Microsoft, Teams’e de getirerek uygulamanın kullanılabilirliğini artırmayı amaçlıyor. Son tamamlanan Teams güncellemesiyle birlikte artık uygulama içerisinde görüntülü sohbetler sırasında ark plan değiştirilebilecek.

Bu arka planlar şu an için Microsoft tarafından sunulan sabit arka planlar. Microsoft buna ek olarak arka plan bulanıklaştırma özelliğini de güncellemeyle beraber kullanılabilir hale getirdi. Bulanıklaştırma efektinde şirket yapay zeka teknolojisinden faydalandı.

Diğer taraftan yayımlanan yeni güncellemede bir özellik daha bulunuyor. Dinleyicilerin kullanabileceği el kaldırma ikonu sayesinde toplantı esnasında bir şey söylemek istediğinizi karşı taraflara gösterebiliyorsunuz.

Son olarak eğitimcilerden gelen talep üzerine eklenen Toplantıyı Bitir butonu ile görüşmeyi organize eden kişi, tek butonla görüşmeyi sonlandırabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal