İstenmeyen Reklamları Engelleme

İstenmeyen reklamları engelleme nasıl olur? Google Chrome reklamları engelleme gibi konuları sizler için derledik…

11.05.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-17:21) İstenmeyen Reklamları Engelleme

Bilgisayarınıza bulaşan zararlı bir yazılım sebebiyle istenmeyen anlarda çıkan, can sıkıcı hatta deliye döndüren reklamlar sürekli karşımıza çıkıyor. Bu reklamlar, internet tarayıcınızı açtığınız andan itibaren can sıkıcı bir hal almaya başlar. Açtığınız her sitede bu tarz reklamlar ortaya çıkar ve sizi farklı sitelere yönlendirir. Daha da kötüsü bu tür reklamlara tıklamanız halinde ya bir sahtekarlığa uğrar, ya da pek çok çeşit zararlı yazılım indirirsiniz.

İSTENMEYEN REKLAMLARI ENGELLEME

Sizi bu tarz sorunlardan kurtaracak programın adı Combo Fix. Ancak kullanmadan önce mutlaka antivirüs programını devre dışı bırakmanız gerekiyor. Zira program çalıştığı esnada herhangi bir programın açılmaması gerek. Kısacası bitirene kadar bilgisayarda herhangi bir işlem yapmayın. Program işini bitirdiği zaman bir not defteri açılır ve yaptığı işlemler orada listelenir. Siz de artık huzurla internette dolanmaya devam edebilirsiniz. Bu programı sürekli olmasa da zaman zaman kullanarak bilgisayarınızı temizlemelisiniz. Kaçırılmaması gereken bir nokta ise kesinlikle bir antivirüs programınız olmalı...

Bir diğer can sıkıcı reklam çeşidi ise pop-up reklamlarıdır. Bu da isteğiniz dışında sürekli önünüze çıkan reklam çeşitlerinden biridir. Bir siteye girdiğinizde bununla birlikte yeni pencerede de farklı bir reklam çıkar. Bu tarz reklam çeşitlerinden kurtulmanın yolu çok daha kolaydır.

Programı tarayıcınızdan engelleyerek bu reklamlardan kurtuluyorsunuz. Fakat bazı pop-up’lar zararlı değildir. Örneğin bir işlem yapacaksınız, linke tıkladığınız zaman pop-up penceresi açılabilir. Pop-up’ları engellerseniz tarayıcınız bunu da açmayacaktır.

GOOGLE CHROME REKLAMLARI ENGELLEME

Adres kısmına chrome://settings/content yazmanız gerekir. Pop-up’lar kısmında ise “Hiçbir şekilde pop-up’lara izin verme.” seçili olacaktır, bu seçenek seçili değilse onu seçmeniz gerekmektedir. Bu şekilde Google Chrome reklamlarını engellemiş olacaksınız.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal