Format Nasıl Atılır?

Format nasıl atılır? Format atmak ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.

15.05.2018-21:16 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-21:05) Format Nasıl Atılır?

Format atmaya karar verdiğinizde, tavsiyem ilk başta bilgisayarınızın en azından eternet sürücüsünü indirip bir taşınabilir belleğe atarak ardından işleme başlamanızdır, çünkü formatın ardından bilgisayarınız eterneti görmezse diğer sürücüleri de yükleyemeyip çok sıkıntı çekebilirsiniz.

Silinmesini arzu etmedğiniz dosya ve klasörleri formata başlamadan ya D sürücüsüne veya taşınabilir belleğe taşımanız iyi olur. Benim önerim bunları taşınabilir belleğe taşıyarak hard diskin tamamen temzilenmesidir.

Bu işlemi yapmanızın ardından bilgisayarınızı tekrar açarak başlarken delete tuşuna basarak bios ekranına gidin, genelde bu seçenek” boot ” yada ” boot setting ” ve bazı zamanlar da ”advenced bios features ” yazabilir, enter'a basın,

Burada yön tuşları ile boot seçeneğine gelerek bilgisayarın açılırken ilk başlama tercihini cd room seçin,

Çoğu zaman bu butonları F5 -F6 tuşları yada – + tuşları ile yapabilirsiniz.

Boot yani açılış tercihini cd room seçtikten sonra seçeneği kayıt için F10 tuşuna basarak kayıt edin.

değişikliğin kayıt edilmesi içinde y harfine basıp entere basın .

Bundan sonra yapmanız lazım olan işletim sistemi cd nizi cd room a yerleştirerek makinayı tekrar başlatmak, siyah bir ekranda cd den ön yükleme için herhangi bir tuşa basın yazısı gelince bir tuşa basarak yüklemeyi başlatabilirsiniz.

Yükleme esnasında size bazı tercihler verilecek saat seçimi, bilgisayar ismi ve kullanıcı ismi bunları arzu ettiğiniz gibi seçim devam edebilirsiniz .

Hard diskinizin kısımları geldiğinde isterseniz gelişmiş ayarlara giderek tümünü temizleyip tekrar kısım oluşturup bu şekilde yükleme yapabileceğiniz gibi önemli dosyalarınızın er aldığı bir D sürücünüz var ise ona dokunmadan yalnızca C sürücüsünü silip yeniden aynı yere işletim sistemini kurabilirsiniz.

Bilgisayarınız bu işlemler esnasında birkaç defa tekrar başlatılacaktır ve her defasında ön yükleme için bir tuşa basın yazısı gelecektir bir daha basmayın basarsanız tüm işlemler yeniden başlayacaktır unutmayın.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal