Avrupa Uzay Ajansı Yatacak Gönüllüler Arıyor

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) çalışmaları kapsamında 2 ay süresince istihdam edecek gönüllü personeller aradığını duyurdu. Kuruluş, bu projeye dahil olanlara 12.500 sterlin (Yaklaşık100 bin TL) ödemede bulunacak.

20.02.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-19:37)

Avrupa Uzay Ajansı, uzay yolculuklarının insan üzerine etkilerini araştırmak istiyor. Uzay Ajansı bu kapsamında bir dizi deney gerçekleştirecek. Bu çerçevede 2 ay boyunca 48 gönüllü sadece yatma pozisyonunda görevlendirilecek. Ajans bu deneylerle günlerce hareket etmeden kalacak çalışanların vücudunda yaşanan değişimleri saptamayı amaçlıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, Uzay Ajansı deney kapsamında Fransa merkezli Medes kliniği ile iş birliği yapacak. Gönüllülerin tuvalet ihtiyacı için bile yerlerinden kalkmalarına izin verilmeyecek. Projede yer alacak gönüllülere kuruluş aylık 12.500 sterlin ödeme yapacak.

İş ilanı yayınlayan tek uzay ajansı ESA değil. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay ve Mars görevleri için yeni astronotlar istihdam  edeceğini duyurdu. Uzay ajansı 2 Mart'tan itibaren iş başvurularını almaya başlayacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal