Android Telefonlar Depremi Ölçebilecek

Google aracılığıyla yapılan açıklamada, dünya genelindeki 5,0 ve üzeri sürümü olan Android telefonların 13.08.2020'den (yarın) itibaren mini bir depremölçer (sismograf) işlevi yapabileceği bildirildi.

12.08.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-11:32) Android Telefonlar Depremi Ölçebilecek
Uygulama çerçevesinde, Android telefonların algıladığı sismik veriler, Google’ın veri tabanında bir araya getirilecek ve kullanıcılara bir uyarı mesajı yollanacak. Bunun yanı sıra, deprem uygulamasıyla gelişmekte olan ülkelerde can ve mal kaybının önlemek isteniyor. Fakat, Google dünya çapındaki bütün Android telefonlardan veri alınacak olsa da, şimdi sadece ABD’nin Californiya'daki eyaletindeki kullanıcıların direkt bildirim alacağı kaydedildi.

Android işletim sistemi olan bir akıllı telefonu olan herkes, muhtemel bir depremle ilgili uyarıları Google'ın veri tabanını yollayacak. Yarından itibaren uygulamaya konulacak, işletim sistemi 5.0 ve üstünü kullanan Android telefonlar, belirli sismik dalga hareketlerini alacak ve bunu Google'a bildirecek. Google ardından bu verileri arama sonuçlarında kullanacak ve Californiya'daki Android kullanıcılarını direkt uyaracak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal