Android 11 Tanıtımı Ertelendi!

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olma özelliğini taşıyan Android'in 3 Haziran günü yapılacak Android 11 tanıtım etkinliği ertelendi.

01.06.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-13:58) Android 11 Tanıtımı Ertelendi!
Google'ın Android'in yeni versiyonunun tanıtım etkinliği ve beta sürümünün sunumunun ertelendiği haberi Android Devolopers(Android Geliştiricileri) resmi Twitter hesabından paylaşılan bir tweet ile duyuruldu.

Paylaşılan Tweette "Size Android 11 hakkında daha fazla bilgi vermek için heyecanlıyız, ancak şuan kutlama yapmanın zamanı değil. 3 Haziran günü yapacağımız etkinliği ve Android 11 beta sürümünü erteliyoruz. Yakında Android 11 ile ilgili daha fazlasıyla döneceğiz" ifadeleri yer aldı.

Mobil telefon kullanıcılarının, özellikle meraklı olanların heyecanla beklediği bu etkinliğin ertelenme nedeni ise açıklanmadı. Ancak etkinliğin ertelenme nedeni tweette yer alan "şuan kutlama yapmanın zamanı değil" ifadesine bakılırsa A.B.D.'de gerçekleşen protestolar gibi gözüküyor. Polisler tarafından öldürülen siyahı vatandaş George Floyd'un ardından gerçekleşen bu gösteriler bir çok şehire yayıldı ve tepkiler giderek yükseliyor.

ANDROİD 11 NELER SUNACAK?

Daha önce etkinliği beklemeden geliştiricileri için Android 11 Geliştirici Önizlemesi'ni yayına alan Google, güvenlik önlemlerine daha çok odaklanıyor. Konum, mikrofon ve kameraya erişmek isteyen uygulamalar için yeni izinlerin getiren Android 11, iOS 13 ile gelen "bu seferlik izin ver" seçeneğini de kullanıcıları için kendi platformuna ekliyor.

Google ayrıca üzerinde çalıştığı Project Mainline ile hem sistem hem de güvenlik güncellemelerini Play Store üzerinden vererek bu işlemi daha da hızlandırmayı amaçlıyor. Ama daha da önemli olan geliştirme ise uygulama uyumluluğu. Bu özellikle geliştiriciler bu alandan geliştirdikleri uygulamaları test ederek kolayca kontrol edebilecekler. Böylelikle Android için uygulama geliştirmek isteyenlerin işleri daha kolaylaşacağı için daha çok uygulama üretimi söz konusu olabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal