Tebligat Nedir?

Tebligat nedir. Tebligat nedir kısaca. Savcılıktan tebligat neden gelir. Tebligat adresi nedir. Mahkeme tebligat örneği. Tebligat anlamı.

01.05.2018-14:11 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-14:13) Tebligat Nedir?

Resmi bir işlem hakkında bilgilendirme amacı taşıyan belgelere tebligat ismi verilir. Tebligatlar mahkeme, adliye, Cumhuriyet Savcılığı ve icra daireleri gibi kurumlar tarafından vatandaşlara gönderilir. Birçok farklı konu hakkında mahkeme, adliye, Cumhuriyet Savcılığı ve icra daireleri gibi kurumlar tarafından vatandaşlara tebligat gönderilir. Tebligatın üzerinde ise nereden ve neden gönderildiği ile ilgili bilgi bulunması zorunludur.

Hukuki işlem süreci tebligatın mahkeme, adliye, Cumhuriyet Savcılığı ve icra daireleri gibi kurumlar tarafından vatandaşlara gelmesiyle başlar. Süreç başladığından dolayı hak kaybına uğrama, itiraz hakkını kaybetme, borç altına girme ve borcu kabul etme gibi bazı durumlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple tebligata cevap vermek ve ilgili yere gitmek hususu çok önemlidir.

TEBLİGAT KANUNU NEDİR?

7201 sayılı Tebligat Kanunu’na göre evde veya iş yerinde tebligat kağıdı kişiye ulaşmayınca ihbar kapıya yapıştırılır ve tebligat o bölgenin muhtarına bırakılır. Tebligat ilgili yere bırakıldığı andan itibaren süre zamanı başlamış olur. Tebligatta tarafların ad-soyad ve adres bilgileri, tebliğin konusu, tebligat giden kişinin hangi gün ve saatte hangi mercide bulunması gerektiği, adresi ve daveti çıkaran yetkili kişinin mühür ve imzası bulunur.

ADLİYEDEN YAZI GELİNCE NE YAPMALIYIM?

Üzerini dikkatle okursanız sizin için gerekli tüm bilgilerin yazılı olduğunu görmeniz mümkün olacak. Eğer bu bilgilerin karmaşık veya anlaşılmaz olduğu düşüncesine girerseniz bir avukatın yardımını alabilirsiniz

TEBLİGATI NE YAPAYIM?

Tebligatı mutlaka saklamanız gerekiyor. Üzerinde yazan bilgiler size gerekli olacaktır.

TEBLİGATI ALDIM, HİÇBİR İŞLEM YAPMASAM OLMAZ MI?

İnsanlar arasında “tebligatı alınca hiçbir iş yapmazsam hukuki süreç başlamaz” şeklinde bir yanlış algı vardır. Asla tebligatı alınca hiçbir şey yapmama gibi bir yanlışına düşmeyin. Tebligat size geldiğinde bir hukuki işlem başlamış demektir. Susmak demek, hakkınızı tehlikeye atmak demektir unutmayın. Hukuk mahkemelerinde davaya cevap vermediğiniz takdirde aleyhinizde yapılan iddiaları reddettiğiniz varsayılır; fakat davayı takip etmediğinizde mahkemeye delil göstermek ve karşı tarafın gösterdiği delillere cevap vermek başta olmak üzere, bir çok hakkınızı kullanamamanıza neden olacaktır.

HİÇBİR İŞLEM YAPMASAM NE OLUR?

Devlette işler sürüncemeye kesinlikle bırakılmaz. Her işin kesinlikle bir süresi vardır. Tebligatı aldığınız andan itibaren o süre işlemeye başlamıştır.

TEBLİGATI MUHTARA BIRAKMIŞLAR, ALMASAM OLMAZ MI?

Tebligat geldiği dakikalarda evde değilseniz ihbar kapıya yapıştırılıp tebligat muhtara bırakılır. Tebligat muhtara bırakıldığı gün sanki size bırakılmış gibi sayılır. Tebligatı muhtardan almasanız dahi süreler işlemeye başlamıştır.

TEBLİGATI ESKİ ADRESİME GÖNDERMİŞLER, HABERİM OLMADI!

Daha önce adli birimlerden tebligat aldığınız adresinizi bir şekilde değişmiş ise yeni adresinizi bildirmek sizin sorumluluğunuz altındadır. Yeni adresinizi bildirmemeniz durumunda nüfus müdürlüğünde kayıtlı olan adresinize tebligat gönderilir.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal