TCDD Demiryolları işci ve memur alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Devlet Demiryolları personel alımı başvuru şartları

TCDD kendi bünyesine personel alımı yapacağını duyurdu! Devlet Demiryolları bünyesine yapacağı kamu personeli alımları için başvuru sürecini resmen başlattı. En az KPSS 60 puan şartı ile tam 180 personel alımı yapacağını duyuran TCDD 'nin başvuruları nasıl yapılacak? İŞKUR üzerinden nasıl başvuru yapılır? TCDD personel alımları hangi illerde yapılacak? Başvuru şartları ve tarihi nedir? gibi soruların cevaplarını ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

10.03.2022-16:49 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-16:49) TCDD Demiryolları işci ve memur alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Devlet Demiryolları personel alımı başvuru şartları

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından KPSS puan şartı ile İŞKUR üzerinden tam 180 personel alımı yapılacağı bilgisi kamuoyuna duyurulduktan sonra başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvuru yapmak için gereken koşulların neler olduğunu araştırmaya başladılar. TCDD 'nin tam 180 tren teşkil işçi alımı yapacağının duyurulması ile beraber kurum için personel alımları da başlamış oldu. 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları personel alımı başvuruları bitiş tarihi nedir?

7 Mart 2022 Pazartesi günü ile birlikte başlayan TCDD işçi alımı başvuruları 11 Mart 2022 Cuma günü sona erecek ve kuruma istihdam edilecek olan personelin geçici süreliğine alınarak en az 5 yıl boyunca kurumda çalışacağı bilgisi aktarıldı.

TCDD personel alım başvuruları nereden ve nasıl yapılıyor?

Devlet Demiryolları işçi alım başvuruları İŞKUR üzerinden, esube.iskur.gov.tr adresinde yer alan '' Açık İş İlanları '' bölümünden yapılabilecek. Personel alımı başvurularında işgücü talebi hakkında yapılan bütün duyurular; aranan nitelikler, evrak teslim tarihi ile yeri, sözlü sınav tarihi ile yeri ve sözlü sınav sonuçları TCDD 'nin resmi internet sitesinde yer alan duyurular kısmında yayınlanarak adayların erişimine açıklanacaktır.


Devlet Demiryolları işçi ve personel alım başvurusu için hangi şartlar gerekiyor?

Her kurumda olduğu gibi Devlet Demiryollarında işe girmek isteyen adaylar içinde önceden belirlenmiş olan belli başlı bazı şartlar ve nitelikler bulunmaktadır. Kurum tarafından sınava girmek isteyen adaylarda aranacak olan söz konusu bu nitelik ve şartlar ise şu şekildedir;

1. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 'ne ait olan işyerleri tehlikeli ve çok tehlikeli işyeri kapsamında yer alıyor ve yapılan işin niteliği sebebi ile de ilan edilen işgücü talebine yalnızca erkek adayların başvuru yapması uygun görülmektedir.

2. İlan tarihinden itibaren başvuru yapacak olan adayların 31 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

3. İşgücü talebine göre ilan edilen ön lisans programından mezun olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

4. İlan edilen işgücü talebine başvuru yaparak İŞKUR tarafından gönderilen nihai listede olan adayların istenilen belgeleri; TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı 'nda yer alan TCDD internet sitesi olan '' www.tcdd.gov.tr '' adresinde yer alan duyurular kısmında ilan edilecek olan tarihler aralığında şahsi olarak ya da posta yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir. Teslimi yapılan evrakların kontrolleri ise bizzat TCDD tarafından yapılacaktır. Eksik evrak ile başvuru yapan ya da ilanda belirtilmiş olan koşulları taşımayan adaylar ile ilgili tutanak düzenlenecek ve yapmış oldukları başvurularının ise kabul edilmediği sonucu İŞKUR 'a bildirilecektir. 

Devlet Demiryolları hangi iller için personel alımı yapacak?

Devlet Demiryolları 'nın  hangi iller için personel alımı yapacağı konusunda oldukça merak edilmektedir. İşte Devlet Demiryolları 'nın alım yapacağı o illerin listesi;

- 4. Bölge Demirağ Gar Şefliği Sivas

- 4. Bölge Divriği Gar Müdürlüğü Sivas

- 4. Bölge Kandilli İstasyon Şefliği Erzurum

- 4. Bölge Palandöken Gar Şefliği Erzurum

- 5. Bölge Malatya Gar Müdürlüğü Malatya

- 5. Bölge Kürk İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Gezin İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Bakil İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Beyhan İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Çağlar İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Şefkat İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Elazığ Gar Müdürlüğü Elazığ

- 5. Bölge Palu İstasyon Şefliği Elazığ 

- 5. Bölge Maden İstasyon Şefliği Elazığ

- 5. Bölge Yolçatı Gar Şefliği Elazığ

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal