Tarım Kredi Marketlerinde Fiyat Artışı Yok

Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz, "Tarım Kredi marketlerinin temel amacı vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamaktır." dedi.

13.03.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-15:53) Tarım Kredi Marketlerinde Fiyat Artışı Yok
Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz, "Tarım Kredi marketlerinin temel amacı vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamaktır." dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi marketlerinin temel hedefinin vatandaşların gerek duyduğu ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamak olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla marketlerimizde satılan ve piyasada talep yoğunluğu oluşan ürünlerin fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir." diye konuştu.

Poyraz, açıklamasında, Tarım Kredi'nin, Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olduğunu ve çiftçilerin ürünlerini direkt tüketiciye ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Ülke genelinde Tarım Kredi kooperatif marketlerin 70'e ulaşan şubesiyle vatandaşların hizmet verdiğini dile getiren Poyraz, aynı zamanda üreticilerin ürünlerinin son tüketiciye ulaşabilmesi için ulusal market zincirleriyle de ticari iş birliği yapıldığını belirtti.

Poyraz, geçtiğimiz sene üreticilerden neredeyse 140 bin ton ürünün 275 milyon TL bedelle alınarak ulusal zincir marketler ve Tarım Kredi Birlik AŞ'ye sevk edildiğini dile getirdi. Poyraz, bu sene için yaş meyve ve sebze alım hedeflerinin 400 bin ton olduğunu belirtti.

"Gıda ürünü arzı noktasında panik oluşturacak bir durum yok"

Dünya Sağlık Örgütünce, yeni tür coronavirüsün küresel salgın kategorisine alınmasıyla bir takım temel gıda ürünlerinde manipülasyonlar yaşandığını belirten Poyraz, şu sözleri ekledi:

"Bugün Türkiye'de gıda ürünü arzı noktasında panik oluşturacak bir durum yoktur. Kurumumuz kooperatifler aracılığıyla çiftçilerimizden arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, çeltik, yaş sebze ve kuru üzüm gibi ürünler başta olmak üzere en az 300 çeşit tarımsal ürünün piyasa fiyatlarından alımını yapmaktadır. Ortaklarımızdan aldığımız doğal ve kaliteli ürünleri kendi tesislerimizde işleyerek veya işleterek kooperatiflerimizin yanı sıra kooperatif marketlerimiz ve sayıları 26 bine ulaşan ulusal market zincirleri aracılığıyla tüketicilere ulaştırıyoruz."

"Tarım Kredi daha aktif rol alacak"

Poyraz, gıda ürünlerinde son günlerde meydana gelen manipülatif fiyat artışlar için Tarım Kredi'nin üreticinin ürünlerinin piyasa değerinde tüketicinin eline ulaşabilmesi için daha aktif rol alacağının altını çizerek şöyle devam etti:

"Tarım Kredi üretici ve tüketici arasında dengeleyici bir rol üstlenmektedir. Kooperatif marketlerle üretimde devamlılığı sağlarken, tüketicilerin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşmasına imkan tanınmaktadır. Tarım Kredi kooperatif marketlerinin temel amacı vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamaktır. Dolayısıyla marketlerimizde satılan ve piyasada talep yoğunluğu oluşan ürünlerin fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal