Taliban'dan Kadınlara 'İşinize Dönün' Çağrısı Geldi

Taliban’ın Afganistan’da yönetimini ele geçirdiği günden beri en çok tartışılan konulardan biri de kadın haklarıyla ilgili uygulayacağı tutum oldu. Taliban sözcüsü bugün kadın haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

28.08.2021-13:29 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-16:38) Taliban'dan Kadınlara 'İşinize Dönün' Çağrısı Geldi

ABD’nin Afganistan’dan çekilmeye başlamasıyla birlikte ülkedeki iktidarı ele geçiren Taliban’ın kadın haklarıyla ilgili tutumu gündem olmaya devam ediyor.  ABD’nin müdahalesinden önce 2000’li yılların başına kadar Afganistan’daki iktidar elinde bulunduran Taliban’ın o dönemde kadın haklarıyla ilgili tutucu tavrını devam ettirip ettirmeyeceği merak konusu.

'DÜNYA'YA ENTEGRE OLMAK İSTİYORUZ' AÇIKLAMASI 

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte kadın haklarıyla ilgili peş peşe açıklamalar yapması ve dünya kamu oyuna olumlu mesajlar vermesi bu konudaki tutumun değiştireceklerinin göstergesi olarak görülüyor. 

İLK TV YAYNINDA SPİKER BİR KADINDI 

Taliban’ın yönetime el koyduktan sonra yaptığı ilk tv yayınında da kadın spiker kullanması uzmanlar tarafından bu konudaki tavrını değiştireceği yönünde olarak yorumlandı.

TALİBAN'DAN YENİ AÇIKLAMA


Taliban’ın basın sözcülerinden biri olan Zabiullah Mücahid, dün sosyal medya hesaplarından yeni bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı’na bağlı kadın sağlık personelinin görevlerine devam etmesi yönünde çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada Taliban yönetiminin kadın sağlık personellerinin çalışma hayatında bulunmasıyla ilgili bir problemleri olmadığını da dile getirildi.

DAHA ÖNCE EVDEN ÇIKMAYIN DEMİŞTİ

Taliban sözcüsü Mücahid, daha önce yine kadınlarla ilgili bir paylaşım yapmış bu paylaşımında ülke genelinde güvenlik sağlanana kadar kadınların evden çıkmaması gerektiğini dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal