Taliban Sözcüsü Açıklama Yaptı! Afganistan'a Yeni Yasaklar Geldi

Geçtiğimiz günlerde, 20 yıl sonra Afganistan'ın yönetimini tekrar ele geçiren Taliban yavaş yavaş planlarını devreye sokmaya başlıyor. Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid, yeni dönemde Afganistan’da nelerin yasaklanacağını New York Times'a açıkladı.

26.08.2021-17:26 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-18:31) Taliban Sözcüsü Açıklama Yaptı! Afganistan'a Yeni Yasaklar Geldi

Taliban'ın, Afganistan’da yönetimi ele geçirmesiyle Kabil'e tek bir kurşun dahi atmadan girmesinin yankıları devam ediyor.

Örgütün nasıl hareket edeceği merakla beklenirken, Taliban'ın nasıl bir ülke kurmak istediği de net bir hal almaya başlıyor.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid, New York Times'a (NYT) yaptığı konuşmada; yeni dönemde ülkede hangi yasakların uygulanacağını da açıkladı.

MÜZİK YASAKLANACAK, KADINLAR İÇİN KISITLAMALAR GELECEK

Mujahid, Afganistan’da müziğin yasaklanacağını ve kadınların birkaç gün süren gezilerde erkek bir refakatçi yablarında bulundurması gerekeceğini söyledi.

Mujahid, 'Müzik İslam'da yasak. Biz insanları bu tür şeyleri yapmamaya ikna edebileceğimizi umuyoruz' ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜSÜ ŞARTI

Taliban sözcüsü, kadınların başörtüsü taktıkları müddetçe gelecek zamanda okula ve işlerine dönebileceklerine izin verebileceklerini ifade etti. Taliban sözcüsü, bir önceki yönetimine göre daha liberal olacağını belirterek, 'Geleceği inşa etmek ve geçmişte olanları unutmak istiyoruz' açıklamalarında bulundu.

İDDİALARI YALANLADI

Taliban sözcüsü, intikam almak için harekete geçecekleri iddialarını yalanladı. İlerleyen zamanlarda uluslararası toplumla birlikte çalışmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Mujahid, seyahat belgesi geçerli olanların ülkeden ayrılabileceğini belirtti. ABD'nin tahliye eforu hakkında da eleştiride bulundu. Bunula birlikte 'Ülkemize müdahale etmemeli ve insan kaynaklarımızı, doktorları, profesörleri ve burada ihtiyacımız olan diğer insanları almamalılar.' ifadelerini kullandı. Ayrıca 'Bu insanlar ABD'de aşçı veya bulaşıkçı olacaklar. Bu insanlık dışı' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal