Taliban Afganlara Çağrıda Bulundu: “Evlerinize Dönün’

Afganistan’da Kabil’i ele geçiren Taliban açıklama yaptı. Taliban Sözcüsü, Zabihullah Mücahid, Afganlılara evlerine dönmeleri için çağrıda bulundu.

24.08.2021-17:46 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-18:31) Taliban Afganlara Çağrıda Bulundu: “Evlerinize Dönün’

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid Reuters'e konuşma yaptı. Mücahid, tahliyelerle ilgili kararlı olduklarını, herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını, 31 Ağustos'a kadar tamamlanmasını istediklerini belirtti. Mücahid, Kabil Havalimanı'ndakilere evlerine dönmeleri çağrısında bulunarak, "Güvenliğinizi garanti ediyoruz" diye konuştu. 

‘GEÇMİŞTE OLAN HER ŞEYİ UNUTTUK’ 

Açıklamalarda bulunan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD ile bu konuda anlaşmaya varmadıklarını ifade belirterek, büyükelçiliklerin kapanmasını istemediklerini, onlara güvence verdiklerini sözlerine ekledi. Taliban Sözcüsü, Kabil Havalimanı'ndakilere de evlerine dönmelerini isteyerek, "Misilleme için hedef alınacaklar listesi oluşturmadık, geçmişte olan her şeyi unuttuk” ifadelerinde bulundu. 

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Medya yeniden çalışmaya başladı ve medya özgürlükleri her geçen gün daha iyiye gidiyor. Kabil Havaalanı'nda bekleyen kalabalık eve gidebilir, onların güvenliğini garanti ediyoruz. Tüm tahliyelerin 31 Ağustos'ta tamamlanmasını istiyoruz. Pencşir'deki direnişin diyalogla çözülmesini istiyoruz. Yabancı büyükelçiliklerin kapanmasını veya çalışmayı durdurmasını istemiyoruz, onlara güvenlik garantisi verdik. ABD'ye Afganları vatanlarını terk etmeye teşvik etmemeye çağırıyoruz. Misilleme için hedef alınacaklar listesi oluşturmadık, geçmişte olan her şeyi unuttuk.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal