Suudi Arabistan'dan Yeni Teknoloji Hamlesi: Kabe'ye Sanal Ziyaret!

Kabe'nin sanal olarak ziyaret edilmesini sağlayan bir Metaverse girişimi Suudi Arabistan'da başlatıldı. Sanal Hacerülesved adı verilen bir teknoloji girişimiyle Hacerülesved taşı sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla ziyaret etmek mümkün olacak.

27.01.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-16:07)

Gelişen teknoloji hayatımıza yenilikler katmaya devam ediyor. Müslümanlar artık  Hacerülesved taşını online olarak ziyaret edebilecek. Suudi Arabistan'ın Sanal Hacerülesved adını verdiği bir teknoloji girişimi  Mescid-i Haram'ın resmi Facebook hesabından paylaşıldı. Paylaşımda söz konusu bu girişimin Müslümanların, Mekke'ye hac ziyaretinden önce Hacerülesved'i deneyimlemelerini sağladığı açıklamalarına yer verildi. 

Söz konusu projede sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak insanların internet erişimi sağlayabildikleri her yerden ziyaret edebileceği, Mekke'deki başlıca hac mekanlarının bir simülasyonu yer alıyor. Bu simülasyonun sadece görme ve işitme duyusuna hitap edilmiyor. Ek olarak kullanıcıların dokunma ve koku deneyimlerini de tatmalarının mümkün olduğu ifade ediliyor.

ERİŞİME NE ZAMAN AÇILACAK

Mekke'deki Ulu Camii İmamı Abdurrahman Sudeysi, projenin tüm duyulara hitap etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. 

Öte yandan, halkın sanal gerçeklik teknolojisine nasıl ve ne zaman erişeceği henüz netleştirilmedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal