Başkan Erdoğan'dan Kritik Kripto Para, Sosyal Medya ve Metaverse Talimatı!

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine 'Metaverse, kripto para ve sosyal medya konusunu gündemine aldı. Türkiye’nin Bitcoin ve Ethereum rezervi tutarak Metaverse dünyasına öncülük eden ilk ülke olacağı belirtildi.

27.01.2022-09:24 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-09:37) Başkan Erdoğan'dan Kritik Kripto Para, Sosyal Medya ve Metaverse Talimatı!

Sanal platform olan 'Metaverse' AK Partinin gündemi oldu. Dijital ortamda insanların hareket etmesine ve iletişim kurmasına izin verdiği için son dönemde dünyada yoğun olarak tartışılan konu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti bu alanda öncülük edecek. Erdoğan, Metaverse’nin yanında kripto para ve sosyal medyanın da olacağı üç ayaklı bir çalışma yapılmasının üzerinde de durdu. Buna göre, Türkiye, Bitcoin ve Ethereum rezervi tutarak Metaverse dünyasına öncülük edecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında Genel başkan yardımcısı Ömer İleri, ‘Türkiye'de dijital altyapıyı AK Parti kurdu, Dijitalin Siyasetini de AK Parti yapar’ başlığında bir sunum gerçekleştirdi. 

MYK’da yapılan toplantının sunumunda şunlar kaydedildi; 

KRİPTO PARA, METAVERSE VE SOSYAL MEDYA ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Metaverse son dönemde ele aldığımız önemli bir alan. Yeni gelişmekte olan bu alanı da odağımıza aldık. Bu platformları yakınen takip ediyoruz, bu yeni teknolojiyi kullanmak noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha da önemlisi, bu alanın Türkiye açısından çok boyutlu bir şekilde değerlendirmemiz gereken bir alan olduğunu düşünüyoruz. Bu ve benzer gelişmelerin Türkiye'mize sunduğu fırsatları veya ortaya koyabileceği riskleri sürecin en başında tespit etmek, belirlemek gerektiği kanaatindeyiz.

FORUM DÜZENLEYECEĞİZ

AK Parti MYK toplantısında Genel başkan yardımcısı Ömer İleri, Metaverse’nin hızla yayıldığını belirterek ileriki dönemlerde her şeyin buraya taşınacağını ifade etti. Gençlerin bu konuya çok fazla ilgisinin olduğuna dikkat çeken İleri, ‘Bu bağlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve toplumumuzun diğer paydaşlarının geniş katılımı ile bir forum düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bu yeni mecrayı birçok boyutuyla - teknolojik yenilik, ekonomik etkiler, oluşturacağı sektörel dinamikler ve sağlayacağı kavramsal açılımlar noktalarında- istişarelerde bulunuyor olacağız 

DİJİTAL SİYASET

Başkanlık olarak ‘Dijitalin Siyaseti’ kavramına odaklanıyoruz. Sektörlerimizle yoğun bir iletişim içinde Türkiye'nin dijital dönüşümünü takip ediyor, bu dönüşümün toplumsal etkilerini öngörerek bu alanda ön açıcı politikaları geliştirme çalışmalarını yürütüyoruz’ dedi.


NET KONUŞALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla AK Partinin bu konuda öncülük edeceğini ifade eden MYK Genel başkan yardımcısı Ömer İleri, şunları kaydetti; ‘ ‘Net Konuşalım’ adını verdiğimiz program serisi ile AK Parti'nin, Bakanlıklarımızın faaliyetlerini il il gezip her yaş grubundan katılımcıların olduğu ama geneli gençlerimizin oluşturduğu kitlelere anlatıyoruz. Bu kapsamda program akışı daha çok yaygınlaştırılarak devam edecek ve tüm illerimize gideceğiz.

KRİPTO PARALAR

Son dönemdeki teknolojik gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Kripto varlıklar gibi toplumumuzun ve dünyanın büyük bir bölümünü etkileme potansiyeline sahip alanlarda AK Parti olarak çalışmalar yapıyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal