Metaverse Arsa Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Metaverse kavramı artık hayatımızın içinde. Bunu kabul ettikten sonra, en büyük yatırım alanlarından biri olarak metaverse arsa satın alımını daha detaylı inceleyebiliriz. Peki, metaverse ve nft nedir? metaverse arsa nasıl satın alınır?

17.01.2022-14:49 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-17:18)

Metaverse kavramı, en fazla 4 ay içerisinde hayatımızın merkezkaç öğelerinden biri haline gelmiş durumdadır. Mark Zuckerberg'ün Facebook'u sanal evrene taşıyacağını açıklamasından sonra metaverse fikirleri ayyuka öyle bir çıktı ki artık her taşın altından bir yeni sanal evren çıkıyor. Sanal evren enflasyonuna doğru gidiyoruz. Artık neyin metaverse neyin metaverse olmadığını anlamak bir zamandan sonra zorlaşacak. NFT ile dirsek teması halinde ilerleyen ve bunu uzun süre daha devam ettirmesi beklenen metaverse, her zaman güvenilir bir kavram değildir. 

METAVERSE NE DEMEK?

Metaverse Meta ve Universe kelimeleriyle oluşmuş bir birleşik kelimedir. Evrenötesi anlamına gelir. Kendisi, dünya gibi bir evrendir, içinde yaşanılır. Bunun için hiçbir fiziksel uğraşa gerek yoktur. Sadece evrene girmek için kullanılması gereken aracı cihazları kullanmak yetmektedir. Roblox, metaverse fikrinin pratiğe geçmiş ilk evrenidir. Tanım olarak kurgusal evrendir. Her metaverse, birbirinden farklı bir evrendir.

METAVERSE VE NFT 

NFT, Pandeminin garip ekosistemi ve kısıtlamaları sonucu zoraki olarak ortaya çıkıp birçok insanın para kazanmasını sağladı. Sanatçılar dijital ortamlarda eserlerini satabildi ve böylece ekonomik sıkıntı çekmediler. NFT, kısaca değiştirilemeyen para anlamına gelir. Alınan ürün artık meta değerine sahiptir ve değiştirilemez. Yani alınan ürün artık tektir. Bir ürünün birçok dijital kopyası olabilse de her kopya kendine hastır. 

sandbox yat

Metaverse de NFT gibi bir yol izlemektedir. Yani şunu temel alır; sanal evrende alınan bir arsa, NFT'ye çevrilip satılabilmektedir. The Sandbox evreninde yapılan bir yat, NFT'ye çevrilip NFT alışveriş sitesinde 400 bin dolara alıcı buldu. Yatırım niyetine alınan bu yat, birçokları için NFT'nin metaverse mantığında yer alan simgesi olarak gözüküyor. 

ARSA SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

- En temel nokta, arsa satın alınacak olan sanal evreni iyice araştırıp güvenilir mi değil mi onu öğrenmek. Yol haritası, vaatleri ve önceden yaptıkları çok önemlidir. 

- Metaverse'ün hangi blok zincir üstüne inşa edildiği. Solana şu an geleceği en parlak paralardan biri olarak tanıtılıyor. Solana, Ethereum ve Binance blok zincirleri metaverse projeler için önem arz ediyor. 

- Tokenın hangi borsa listelerine girdiğini öğrenmek önemlidir. Henüz az borsaya girmiş para, büyük borsalara girdiği anda yükselme şansına çok sahiptir. 

Metaverse arsa nasıl satın alınır? merak ediyorsanız bu haberimize tıklayabilirsiniz.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE DEĞİLDİR. OKUYUCULAR TÜM SORUMLULUĞU VE MESULİYETİ KENDİLERİNDE BARINDIRMAKTADIR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal