Refik Anadol'un Metaverse Projesi Dataland Nedir?

Refik Anadol NFT satışlarından sonra şimdi de metaverse işine giriş yaptı. Dataland ile meditif bir deneyim sunmaya hazırlanan sanatçı, çıkış tarihini de açıkladı.

11.01.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-14:56)

Türkiye'de NFT'nin yaygınlaşmasında Cem Yılmaz ile birlikte satışları sayesinde ses getiren Refik Anadol, şimdi de metaverse işine giriyor. Geçtiğimiz günlerde bazı belediyelerin sanal evrenlerde arsa satın alması sonrası metaverse nedir sorusu çok sorulmaya başladı. Bir çeşit sanal evren olan ve sanal gerçeklik arttıran cihazlarla daha da geliştirilmesi beklenen bu teknoloji, Refik Anadol'un eserlerine de oldukça uyuyor. 

DATALAND DUYURULDU

Refik Anadol hali hazırda NFTleri ile birçok teknoloji sitesinde adını duyurmuş biri. Uzun yıllardır sergileriyle Türk sanat severlerinin ilgi odağını kendine çekmeyi başarmış birisi. Sanatını yapay zeka ve veri bilim ile buluşturan sanatçı, bir nevi eserlerinde deneyim satışı gerçekleştiriyor. Anadol'un Dataland projesi, birçok şirket ve bilim insanını birleştirerek sinir-bilimi ile veri bilimini füzyonlama amacı gütmektedir.  

ÇIKIŞ TARİHİ DUYURULDU

Nisan'ın ilk 10 günü içerisinde çıkış yapması beklenen DATALAND için 85 günü var. Beta sürümü 85 gün içerisinde yayınlanacak. Hali hazırda bekleme listesine kullanıcılar adını yazdırabiliyor.

NEDİR?

Refik Anadol, Dataland'i şöyle anlatıyor: 

“Dünyanın ilk çok-duyusal Metaverse projesi DATALAND’a hoş geldiniz! DATALAND, son nörobilimsel deneyleri ve sanal olarak geliştirilmiş fiziksel gerçekliği bir araya getiriyor ve veri ve yapay zekâ estetiğinde bir dönüm noktasına işaret ediyor. 

RAS Media Lab’de büyük verileri temsil etmeye yönelik düşünce deneylerinden hareketle, mevcudiyet ve duyum arasındaki ilişkiye yönelik, daha karmaşık disiplinler arası araştırmalara doğru ilerledik. 

refik anadol dataland

DATALAND, stüdyomuz ile dünyanın önde gelen nöro bilimcileri, mimarları, yapay zekâ ve bilgisayar grafikleri öncüleri, koku alma ve gerçek zamanlı biyoalgılama teknolojilerinin yanı sıra inovasyon liderleri NVIDIA, Google, Epic Games, L-Acoustics, LG Displays, Epson ve Firmenich arasında çok disiplinli bir iş birliği olacak.

 Yapay zekâ kullanarak geniş veri kümelerini analiz etmenin nicel ve nitel zorluklarını, Metaverse’de meditatif deneyimler içeren, sürükleyici ve benzeri görülmemiş alanlar tasarlayarak karşılayacağız ve yepyeni şiirsel algoritmalar icat edeceğiz. 

DATALAND’ın ilk vatandaşlarından biri olmak için bekleme listemize katılın ve geleceği bizimle birlikte hatırlayın!”

REFİK ANADOL NFT İŞİNE GİRDİ?

Teknoloji ile sanatını uzun zamandır birlikte yoğuran Refik Anadol, yeni teknolojileri ilk denemesiyle ünlü. NFT koleksiyonlarından bazılarını geçtiğimiz aylarda 1.2 milyon ile 5.1 milyon dolara sattığını açıkladı.

Metaverse arsa nasıl satın alınır haberimiz için bu linke tıklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal