Süleyman Soylu, Afet Risk Azaltma Planının Sene Sonunda Biteceğini Açıkladı

Süleyman Soylu, sene sonuna dek 81 şehirde afet risk azaltma planlarının sona ereceğini belirterek, eğitimlerin toplumun bütün kesimlerine göre yapılacağını belirtti.

25.03.2021-16:45 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-16:45) Süleyman Soylu, Afet Risk Azaltma Planının Sene Sonunda Biteceğini Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) gerçekleştirilen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile "Afet Eğitim İş birliği Protokolü" imza merasimlerine katılım sağladı.

Bakan Soylu, Türkiye adına büyük bir milat olan 1999 depreminin ardından, doğal afetler hususunda alınacak önlemlere ilgili hazırlıklar yapıldığını, bu çerçevede AFAD'ın kritik bir vazife üstlendiğini belirtti.

İçişleri Bakanı, yedi şehirde hazırlanan "il risk afet planları"nın sene sonuna dek 81 şehirde tamamlanacağını söyledi.

Süleyman Soylu, Elazığ depreminden 1 sene geçmeden sekiz binin üzerinde konutun teslim edildiğini, sene bitimine kadar da 24 bin konutun daha teslim edileceğini dile getirdi.

VATANDAŞLARA DEĞİTİM VERİLECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 51 milyon vatandaşa afet eğitimi sunulacağını, şu ana dek üç milyon 691 binin üzerinde kişiye yüz yüze eğitim verildiğini, 81 şehrin valisi ile mülki amirler ile 5 bin 734 gönüllünün eğitimlerinin sona erdiğini ifade etti.

Bu çerçevede simülasyon eğitimleri ile broşürlerin de bastırıldığını dile getiren Süleyman Soylu, 13 bakanlık, 64 üniversite ile iş ortaklığı yaptıklarına, muhtarlara da eğitim verildiğine dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal