Şubeye gitmeden internet üzerinden kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? Online kredi kart başvurusu

şubeye gitmeye gerek duymadan internet üzerinden kredi kartı başvurusu nasıl yapılır, konusunda araştırmalar hız kazandı. işte en kısa yoldan online kredi kartı başvurusu yapmanın yolları..

19.06.2022-18:25 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-18:25) Şubeye gitmeden internet üzerinden kredi kartı başvurusu nasıl yapılır? Online kredi kart başvurusu

Günümüzde en sık kullanılan ödeme araçlarından bir tanesi haline gelen kredi kartı çok sayıda insan tarafından kullanıyor. Vatandaşlar, alışveriş sırasında nakit para kullanmak yerine alışverişlerini kredi kartıyla ödeme yömntemini tercih ediyor. Kredi kartı kullanıcıları bu sayede üzerinde nakit para bulundurma veya para üstü bekleme gibi sorunlardan da kurtulmuş oluyor.

Kredi kartının diğer bir avantajı da alışveriş sırasında, taksitli ödeme seçeneklerinden faydalanabiliyor olmaktır. Kredi kartına sahip olmak isteyenler ise rotasını bankalara çeviriyor. Fakat bu durumda şubeye gitmeden onların üzerinden kredi kartı başvurusunun nasıl yapılacağını sorguluyorlar. İşte internet üzerinden kredi kartı başvurusu yapmanın kısa yolları.

internet üzerinden kredi kartı başvurusu nasıl yapılır

Şubeye gitmeden internet üzerinden kredi kartı başvurusu nasıl yapılır?

Hemen hemen tüm bankalar kredi kartı başvuru işlemlerini daha kolay hale getirmek için yeni düzenlemeler yaptı. Bir süre öncesinde kredi kartı başvurusu yapabilmek için mutlaka bir banka şubesine gitmek gerekiyordu. Kart başvurusu sırasında istenen belgeler banka görevlisine iletiliyor ve bu süreçte bazı prosedürler gerekiyordu.

Online bankacılık sistemini geliştiren tüm bankalar kredi kartı başvuru taleplerin daha kolay bir şekilde almaya başladılar. Bankaya ait internet sitelerinde kredi kartı başvurusu için bir sayfanın olduğunu görülürken bu sayfayı tıklayarak hazır halde olan onay formunu doldurmanız yeterli olabiliyor. Sayfada yeralan forma, bazı bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmanız durumunda kartı başvurunuzun alınıyor ve yapılan değerlendirmeler sonucunda belirtiğiniz adrese kredi kartınız teslim ediliyor.

Bankaların internet adreslerinde, yer alan formda doldurulacak olan bilgiler ise şu şekildedir;

- Ad – Soyad

- TC Kimlik Numarası

- Doğum Tarihi

- Cep Telefonu Numarası

Yukarıda yer alan bilgileri doldurduktan sonra sayfada yer alan doğrulama kodunu da ilgili alana yazdıktan sonra kredi kartı başvurunuz bankaya anında ulaştırılıyor. Banka gelen başvuruyu değerlendirmeye alır ve bu değerlendirme çerçevesinde bazı bilgiler kontrol edilir. Yetkililer, kredi puanınız da gözden geçirdikten sonra değerlendirmenin sonucunu tarafınıza iletir.

Hemen hemen tüm bankalar kredi kartı başvurusu ilgili taleplerin sonuçlarını SMS veya e-posta yöntemiyle kişiye iletir. Eğer sizde hemen online olarak kredi kartı talebinde bulunmak isterseniz, bankaların internet sitelerini ziyaret edebilir ilgili formu doldurduktan sonra başvurunuzun değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal