Dolar ve euro fiyatlarında son durum: 14 Mayıs rakamları belli oldu

Dolar ve euro fiyatlarının haftanın ikinci işlem gününde ne durumda olduğu sorusu yatırımcıların yanıt beklediği sorular arasında yer alıyordu.

14.05.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-10:28) Dolar ve euro fiyatlarında son durum: 14 Mayıs rakamları belli oldu

Dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak sürekli olarak değişiklik gösteren döviz kuru fiyatları yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. Dün açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi ile beraber dolar ve euro fiyatlarında hareketlilik söz konusu.

Dolar ve euro fiyatlarında son durum

Dolar/TL kuru, güne 32,25 TL seviyesinden başladı, Euro ise 34,78 TL'den işlem gördü. Son günlerde dolar kuru, 19 Nisan'dan bu yana 32,70 seviyelerinden 32,20 TL'ye geriledi.

Dolar ve euro fiyatlarında son durum: 14 Mayıs rakamları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün 100 milyar TL'lik bir tasarruf paketini duyurdu. Bu paketle, 100 milyar TL'lik bir tasarruf hedefleniyor. Tasarruf önlemleri arasında ihtiyaç fazlası araçların tasfiyesi, personel servislerinin iptali ve 3 yıl boyunca araç alımı ve kiralamanın durdurulması bulunuyor. Ayrıca, yatırımlarda yüzde 15 kesintiye gidilmesi, kamuya yeni personel alımlarının durdurulması ve emekli olan personelin yerine yeni personel alınması da planlar arasında. Bakan Şimşek, bu tasarruf önlemlerine tüm personelin uyması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin cari açığı, Altın ithalatındaki artış ve dış ticaret açığındaki yükseliş nedeniyle artış gösterdi. Mart ayında cari açık 4,54 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklentiler ise 3,9 milyar dolar düzeyindeydi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 782 milyon ABD doları fazla verdi. Yarın, ABD enflasyon verileri açıklanacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal