Zago: 'Oynadığım En İyi Futbolcu Sergen'di'

Beşiktaş'ın eski savunmacısı Zago, şu sıralar siyah- beyazlıların teknik patronu olan Sergen Yalçın'a övgüler yağdırdı. Brezilyalı eski futbolcu, unutulmaz Samsunspor karşılaşması ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

27.05.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-11:15) Zago: 'Oynadığım En İyi Futbolcu Sergen'di'

Beşiktaş'ın 100. senesinde alınan şampiyonlukta önemli rol oynayan Carlos Antonio Zago, Instagram canlı yayınına konuk oldu. Futbol kariyerinde beraber forma giydiği en iyi oyuncunun Sergen Yalçın olduğunu belirten Zago, hayalinin ise Beşiktaş'ta görev yapmak olduğunu dile getirdi.

'EN İYİSİ SERGEN'Dİ'

Beşiktaş Teknik Patronu olan Sergen Yalçın'la alakalı olarak çok mutlu olduğunu belirten Zago, "Kariyerim boyunca oynadığım en iyi futbolcu Sergen'di. Top kendisine geldiğinde öyle pozisyonlar oluşuyordu ki, hayal bile edemiyordunuz. Beşiktaş, Sergen yönetiminde şampiyonluklar kazanabilir. Bunun dışında birlikte oynadığın en iyi partnerim de Ronaldo'ydu. Palmeiras ve Roma'da da önemli savunmacılarla yan yana oynadım ama Ronaldo ile durumumuz daha farklıydı. Birbirimizi çok iyi tamamlıyorduk. Maçlarda çok tutkulu oynuyorduk ve oynadığım pozisyon itibariyle fiziki müdahalelerde bulunmam gerekiyordu. Herkes bizim dönemimizdeki takımın çok iyi oynadığını söylüyor. Bu da bizim doğru iş yaptığımızı gösteriyordu. Belki çok kart görüyordum ama sarı kart görmeyen stoper, stoper değildir" şeklinde konuştu.

100. senede Sergen Yalçın'ın şampiyonluğu getiren golünü de unutmayan Zago, "O maçtaki duyguları anlatmak imkansız. O maçların, hatta sezonun kaderini belirleyen futbolcu Sergen'di. Galatasaray derbisindeki o golü atmayı da Sergen hak etmişti" ifadelerini kullandı.

'SAMSUNSPOR MAÇI SAHA DIŞINDA KURGULANMIŞTI'

Bir sonraki yıl gerçekleşenlerle alakalı da açıklamalarda bulunan Zago, olaylı Samsunspor karşılaşmasıyla alakalı olarak, "Hakem hataları olmasaydı, Beşiktaş kesinlikle yine şampiyondu. Samsunspor maçında ikinci sarı karttan atıldım. Çok gergin bir maç oldu. Hepimiz hak etmediğimiz şekilde oyun dışında kaldık. Yakın zamanda Mircea Lucescu ile o maçı tekrar konuştuk. O gün sahada olan her şey saha içinde değil, dışında kurgulanmıştı. Kariyerimin en başından itibarez önemli teknik adamlarla çalıştım ama Lucescu'dan çok şey öğrendim. Benim sevdiğim, ofansif bir sisteme sahip" değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal