Wimbledon Tenis Turnuvası Başlıyor

Dünyanın en önemli spor turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon Tenis Turnuvası bugün başlıyor. Turnuvada gözler gene Roger Federer'de olacak.

02.07.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-17:07) Wimbledon Tenis Turnuvası Başlıyor

Dünyanın en önemli spor turnuvası Wimbledon, İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün başlayacak.

İlk defa 1877 senesinde yapılan, Avustralya Açık, Fransa Açık ve ABD Açık ile tenis sezonunun en kritik dört turnuvasından bir tanesi olan Wimbledon, bu sene 2-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

TURNUVADA 34 MİLYON STERLİN ÖDÜL DAĞITILACAK

Bu sene Wimbledon’da toplam 34 milyon sterlin ödül verilecek. 14 bin 979 seyirci kapasiteli merkez kortta 14 Temmuz’da gerçekleştirilecek tek kadınlar ve 15 Temmuz’da yapılacak tek erkekler finalini kazananlara ise 2 milyon 250 bin sterlin para ödülü dağıtılacak.

GÖZLER YİNE FEDERER’DE

Tek erkekler ana tablosunda gözler bu sene gene unvanını koruyarak kendisine ait rekoru iyileştirmeye gelen Roger Federer’de olacak. Ayrıca geçen sene Wimbledon’da sakatlanmasının ardından uzun bir zaman kortlardan uzak kalan Britanyalı tenisçi Andy Murray de turnuvada olacak.

Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Federer, elinde tuttuğu Wimbledon’ı en çok kazanan erkek tenisçi rekorunu, 9 şampiyonluğa çıkarmak için mücadele edecek.

Eski dünya 1 numarası Andy Murray ise dünya sıralamasının 157. basamağına dek düşmesine neden olan geçen Wimbledon’da geçirdiği sakatlığı ardından ilk grand slam turnuvasında mücadele edecek. Murray ilk karşılaşmasını, çim kortun tehlikeli oyuncularından Benoit Paire ile oynayacak.

SERENA DOĞUMDAN SONRA YİNE WIMBLEDON’DA

Fransa Açık’tan sakatlığı sebebiyle 4. turda çekilmek mecburiyetinde kalan Serena Williams, klasmanın 181. basamağında olmasına karşın organizasyon komitesinin kararıyla 25 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek.

Doğum yapmasının ardından katıldığı ilk grand slam turnuvası Fransa Açık’ta sakatlanarak çekilen Serena, ilk iki turda klasmanın ilk 100 basamağındaki rakiplerle oynamayacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal