VAR’ın En Deneyimlisi Barış Şimşek!

Spor Toto Süper Lig'in 8 haftası geride kalırken, oynanan karşılaşmalarda en fazla VAR odasında yer alan hakem Barış Şimşek oldu. Deneyimli hakem, şimdiye dek 11 kez VAR (Video Yardımcı Hakem), 1 defa da AVAR (Video Yardımcı Hakem Asistanı) olarak görev yaptı.

08.10.2018-14:28 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-14:25) VAR’ın En Deneyimlisi Barış Şimşek!

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunda ilk defa uygulanan VAR sisteminde 8 hafta geride bırakıldı. Zaman zaman problemlerin de meydana geldiği Video Yardımcı Hakem (VAR) teknolojisiyle beraber hakemlerin sorumluluğu daha fazla artmış oldu.

Hafta içerisinde standart eğitim ve antrenman programlarını uygulayan Süper Lig hakemleri, yoğun lig programında da hakem, VAR ve AVAR olarak görev yapıyor. Üst Klasman hakem sayısının sınırlı olması sebebiyle de de pek çok hakem, aynı hafta içerisinde birden fazla müsabakada görev yapmak zorunda kalabiliyor.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 8 hafta göz önüne alındığında da bu durum dikkat çekiyor. Söz konusu haftaya dek yapılan 72 müsabakada 22 farklı hakem VAR ve AVAR olarak görev aldı.

Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki VAR merkezinde en çok görev alan hakem ise Barış Şimşek oldu. 42 yaşındaki hakem, bu haftaya dek 11 kez VAR (Video Yardımcı Hakem), 1 kez de AVAR (Video Yardımcı Hakem Asistanı) olarak görev yaptı. Deneyimli hakemi 9'ar kez AVAR olan Koray Gençerler ve Ali Şansalan izledi.

Spor Toto Süper Lig hakemleri Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek ve Mete Kalkavan ise 8 defa Video Yardımcı Hakemlik görevinde bulundu.

8 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de VAR ve AVAR olarak görev yapan hakemler şu şekilde:

Barış Şimşek: 11 VAR - 1 AVAR

Bülent Yıldırım: 8 VAR

Hüseyin Göçek: 8 VAR

Mete Kalkavan: 8 VAR

Fırat Aydınus: 7 VAR

Halis Özkahya: 7 VAR

Ümit Öztürk: 6 VAR - 1 AVAR

Ali Palabıyık: 4 VAR

Halil Umut Meler: 3 VAR - 2 AVAR

Cüneyt Çakır: 3 VAR

Alper Ulusoy: 4 VAR - 2 AVAR

Yaşar Kemal Uğurlu: 2 VAR - 3 AVAR

Koray Geçerler: 9 AVAR

Ali Şansalan: 9 AVAR

Serkan Tokat: 7 AVAR

Volkan Bayarslan: 8 AVAR

Serkan Çınar: 6 AVAR

Bahattin Şimşek: 6 AVAR

Arda Kardeşler: 1 VAR - 5 AVAR

Özgür Yankaya: 3 AVAR

Suat Arslanboğa: 5 AVAR

Mustafa Öğretmenoğlu: 5 AVAR 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal