Tommy Wilson: 'Arda Turan 2006'da Glasgow Rangers'a Gelmek İstedi'

İskoç teknik adam Tommy Wilson, Arda Turan ile 2006 senesinde yaptığı transfer görüşmesinden bahsetti.

28.09.2020-09:32 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-09:30) Tommy Wilson: 'Arda Turan 2006'da Glasgow Rangers'a Gelmek İstedi'

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi play-off etabında Glasgow Rangers ile yapacağı karşılaşma öncesinde İskoç teknik direktör Tommy Wilson değerlendirmeler yaptı ve 2006 senesinde İskoçya U19 takımının teknik adamlığını yaparken U19 Avrupa Şampiyonası'nda Arda Turan ile gerçekleştirdiği sohbet hakkında konuştu.

'ARDA'YI ALMAK HARİKA OLURDU'

Arda Turan'ın 19 yaşında Rangers'a transfer olmak istediğini aktaran Wilson, "O konuşmayı hiç unutmayacağım. Çok açık bir şekilde konuştu. Tüm takımlar Polonya'da aynı otelde kalıyordu ki bu da aslında ilginç. Rangers sohbeti nereden çıktı, bilmiyorum. Arda, Rangers'ın büyük bir takım olduğunu biliyordu ve Rangers'a transfer olma konusunda bizimle konuştu. İngilizce konuştu, gerçekten istekliydi. Ben onun İspanya'ya gitmesinin, kendisi için daha iyi olacağını düşündüm. Çok net bir çocuktu. Sonra Rangers'a transferi için de İskoç ekibiyle görüştük, niye olmadı, bilmiyorum. Bu kadar büyük başarılara ulaşan bir oyuncuyu almak harika olurdu. Kariyerine bir bakın, oynadığı takımlarda büyük katkısı oldu." şeklinde konuştu.

'O HER YERDE OYNAYABİLİR'

Arda Turan'ın o turnuvada sağ bekte görev yaptığını da kaydeden teknik direktör, "İskoçya ile Türkiye'yi 3-2 mağlup ettik ve nasıl başardık, bilmiyorum. Çok yetenekli oyunculardan kurulu bir takımdı. Arda Turan ise sağ bek oynadı ve o da bundan memnun değildi. O her yerde oynayabilecek oyunculardan ve bunu başarabilecek çok fazla futbolcu yok." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal