Teknik Direktör Kaplan Derbiyi Değerlendirdi

Süper Lig’in 23. Haftasında Pazar günü saat 16.00’da Gençlerbirliği sahasında Ankaragücü’nü ağırlıyor.

21.02.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-14:37) Teknik Direktör Kaplan Derbiyi Değerlendirdi

Süper Lig’in 23. Haftasında Pazar günü saat 16.00’da Gençlerbirliği sahasında Ankaragücü’nü ağırlıyor.

Hem Gençlerbirliği’ni hem de Ankaragücü’nde teknik direktörlük görevi yapan Mustafa Kaplan iki takım arasında oynanacak derbi mücadelesini değerlendirdi.

MKE Ankaragücü'nün devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncularla öne çıktığını ve son iki karşılaşmada da aldığı galibiyetler ile motivasyonlarının yükseldiğini söyleyen Kaplan, "Gençlerbirliği de deplasmanda kazandığı Alanya maçından sonra moral olarak iyi seviyeye geldi. Ben iki takımın da bu ligde olacağını düşünüyorum. Gençlerbirliği sezon başında bizim kurduğumuz bir takım. Uzun süredir beraber oynayan oyuncular ve herkes birbirini iyi tanıyor. Burada belki Ankaragücü'nün bir zaafı olabilir. İki hafta önce bir araya gelen oyuncu grubu ve bazı oyuncular ilk kez Ankara derbisi oynayacak." İfadelerinde bulundu.

Süper Lig2de 24 puanı olan Gençlerbirliği'nin daha avantajlı bir durumda olduğunu aktaran Kaplan, kırmızı-siyahlı takımın beraberlik durumunda da fazla bir şey kaybetmeyeceklerini belirtti.

"Sabırlı oynayan, sinirlerine hakim olan, maçın gidişatına göre üçüncü bölgede baskı yapan takım biraz daha öne çıkar. Gençlerbirliği'nin üçüncü bölgede etkin oyuncuları var. Geçen hafta Fenerbahçe maçında seyrettiğimiz Ankaragücü'nde de üçüncü bölgede kaliteli oyuncular var. Bu hafta işin içine Orgill girer mi bilmiyorum. Öyle olduğu zaman belki Rodrigues'i biraz geri çekecektir. Bir de Ankaragücü'nün çok iyi bir dörtlü savunması var. Geçen seneden beri beraber oynuyorlar. Birbirini tamamlayan bir grup."

Ligin alt kısımlarındaki takımların kendi aralarında oynayacakları karşılaşmalara dikkat çeken Kaplan, "başkent derbisinde beraberliğin her iki takıma da yarayacağı" değerlendirmesinde bulundu.
Ligde bu sezon küme düşme baraj puanını 35-37 olacağını ifade eden Kaplan, "Ben beraberliğin iki takıma da yarayacağını düşünüyorum. Burada Gençlerbirliği'nin 24 puanının olması bir avantaj. Ankaragücü'nü kendisine yaklaştırmaması için beraberlik Gençlerbirliği'ne yarıyor. Ankaragücü için de beraberlik iyi sonuç ama kazandığı zaman daha da artısı olabilir." Yorumlarında bulundu.

Karşılaşmada dostluğun ve centilmenliğin ön plana çıktığı bir derbi olmasını isteyen Kaplan, "Ben iki kulüpte de yaklaşık 20 yıl çalıştım. Önce dostluğun kazanmasından yanayım. Nitekim öyle de olacaktır. Hangi takım kazanırsa kazansın bana göre ilk önce dostluğun kazanacağı bir maç olacaktır. Ankara'nın iki tane güzide kulübü, Türk futbolunun içinde olması gereken iki camia" ifadelerinde bulundu.

İki kulüp taraftarının da takımlarına her zaman destekte bulunduğunu aktaran Kaplan, derbide de taraftarlar arasında her hangi bir sorun olamayacağını ifade etti.

"Sarı-lacivertli taraftar maç günü büyük heyecan yaşar. Bu hafta deplasman nedeniyle sayıları az olabilir. Onların takıma verdiği çok şey var. En kötü günde takımını sahiplenen bir taraftar grubu. Gençlerbirliği'nin de çok farklı bir taraftar grubu var. Sürekli takımının yanında olan bir taraftar. Sayısının bu sezon daha da arttığını düşünüyorum. Belki sezon başı şanssızlıklar olmasaydı, kazanacağımız maçları kaybetmeseydik taraftar olarak daha çok iyi seviyeye gelebilirlerdi. Her İki taraftar da Ankara'da her zaman birbirini görüyor, oturuyor, yemek yiyor, futbol konuşuyor. Aralarında sorun yaşayacaklarını zannetmiyorum." Değerlendirmelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal