Seyit Mehmet Özkan Kimdir, Ne İş Yapar?

Seyit Mehmet Özkan Tokat? Seyit Mehmet Özkan ne iş yapar? Seyit Mehmet Özkan Bucaspor? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

01.06.2018-21:31 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-21:19) Seyit Mehmet Özkan Kimdir, Ne İş Yapar?

Seyit Mehmet Özkan (d. 1955, İzmir), Altınordu Futbol Yatırımları AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı, Altınordu FK'nün başkanı ve Özkan Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Yaşamı

1955 senesinde, İzmir'in Eşrefpaşa mahallesinde dünyaya geldi. Eşrefpaşa Zafer İlkokulu, İzmir Türk Koleji ve ODTÜ İşletme’yi tamamladı. 8 yaşında mahallesindeki Damlacıkspor’da futbola başladı. Tarihinin ilk futbol şampiyonluğunu 1975’te elde eden ODTÜ kadrosunda o da vardı. Fakat babasının ısrarı neticesinde aktif futbolu bırakıp, eğitim ve sanayiye ağırlık verdi.

Bucaspor dönemi

Özkan, seneler sonra futbola Bucaspor ile tekrar döndü. İlk olarak haddehanelerinin olduğu ilçe takımı Bucaspor’un 1984 senesinde 3. Lig’e çıkışında görev yaptı. Sonrasında 1990’da profesyonel takım sorumlusu olarak, Bucaspor’un 3. Lig’i şampiyon bitirmesinde en önemli görevi aldı. 1997’de kulüp başkanıyken, kulüplerin transfer politikalarındaki doğru olmadığını söyleyerek vazifesinden istifa edip altyapının başına geçti. Yardımcıları ile beraber hepsi Buca ilçesinin 15 yaş çocuklarından olan bir ekip kurdu. 2 yıl neticesinde bu çocuklar 17 Yaş Türkiye Şampiyonu oldular.

Bucaspor Futbol Akademi

2006 senesinde Bucaspor Futbol Akademisi’ni açmak için kolları sıvadı. Türkiye’nin en iyi futbol eğitim tesislerinden birini kurdu. 2012 senesine dek, genç milli takımlara 20’ye yakın futbolcu yollayan ve birçok Türkiye şampiyonluk/ikincilik dereceleri elde eden, ülkemizde övgüyle bahsedilen bir sistemi kurdu. Fakat “dernek yönetimi” sistemi ile bir türlü bağdaşamadı ve kulübüne tekrar gelmemek üzere veda etti.

Altınordu Kariyeri

Seyit Mehmet Özkan, 2012 Ağustos’unda Türk futbolunun Cumhuriyet ile yaşıt takımı Altınordu’nun futbol şubesini şirketleştirerek yeni bir döneme girdi. Altınordu FK’da "İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu" ve “Çocuklarımız Geleceğimiz” sloganlarını tercih eden Özkan, 2012 Ağustos’unda “Türk gençlerine Avrupalı futbolcularla aynı imkanlar verilirse, içlerinden Dünya çapında yıldızlar çıkar” amacını yavaş yavaş adım uygulamaya aldı.

Önce Selçuk-Efes’te ve eş zamanlı olarak kulübün merkezi İzmir-Yeşilyurt’ta ülkemizin en kaliteli futbol tesislerini yaparak “Gerçek” Profesyonel Futbolcu Yetiştirme Programı için harekete geçti. 2016 senesi içinde ise Torbalı’daki Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO)’yu Türk gençlerinin hizmetine sundu. Tüm bunlarla beraber ülkemizin en büyük futbol okulları organizasyonu olan Altınordu Futbol Okulları (AFO) 7 bin öğrenciye ve 80 şubeye vardı.

Altınordu FK Profesyonel A Takımı, 2 sezonda elde ettiği 2 şampiyonlukla PTT 1. Ligi’ne yükselirken, Genç Takımlar klasmanında 14 kupa kazandı, milli takımlara ise 27 oyuncu gönderildi. Özkan bu dönemde Altınordu isminin efsanesi olacak olan “Yabancı futbolcu oynatmama” kararını takımın ana hedefi olarak faaliyete geçirdi. Bu kararın sebebi olarak, Türk gencine yatırım olmadığını ve güvenilmediğini, bu ön yargıyı yıkmak için 76 milyonluk ülkemizde yaşayan 30 milyon gencimiz için yaptığını açıkladı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal