Seyircisiz Derbi Zarar Ettirdi

Coronavirüs salgını sonucunda alınan önlemler neticesinde Süper Lig'de oynanan karşılaşmaların seyircisiz oynatılması kararlaştırıldı. Bu alınan tedbirin ardından Galatasaray- Beşiktaş derbisinde sarı-kırmızılı kulüp, hesaplanan bilet satışından kazanılacak olan 270 milyon TL'lik zarara uğradı.

16.03.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-15:39) Seyircisiz Derbi Zarar Ettirdi

İlk Çin'de görülen ve bütün dünyayı saran coronavirüse karşı alınan tedbirler sonucunda futbol müsabakalarının taraftarsız gerçekleşeceği açıklandı. Bildirilen karar neticesinde Süper Lig'in 26. haftasında yapılacak karşılaşmalarda tribünlerde taraftar bulunmadı. Taraftar desteği olmayan maçlarda da kulüplerin bilet satışları zarara uğradı. Bu oluşan zararlardan Galatasaray-Beşiktaş maçı başta olmakla birlikte 26. haftada kendi sahalarında oynayan bütün takımlar büyük orada etkilendi. Galatasaray'ın Türk Telekom Stadı'nda oynadığı karşılaşmaları ortalama 35 bine yakın Galatasaraylı seyircinin geldiği biliniyor. Beşiktaş derbisinde bu sayı düşünüldüğünde, sarı-kırmızılı kulüp, bilet kazancından ortalama 265 milyon tl kaybetti. Ayrıca Galatasaray maçın olduğu gün mağazacılık satışından kazanılacak geliri de kasasına koyamamış oldu.

Süper Lig 26. haftanın bir başka önemli müsabakası da Trabzon'da oynanan Trabzonspor-Medipol Başakşehir karşılaşmasıydı. Bu maçta da bordo-mavili takımın stadı taraftarsız kalırken, Karadeniz ekibi de kazanç edemeyen bir diğer kulüp oldu. Stadında 30 bin taraftar ortalaması yakalayan Trabzonspor, bilet gelirinden 6 milyon TL’ye yakın bir zarar etmiş oldu.

ANADOLU'DA ZARAR 2 BUÇUK MİLYON

Maçlara seyirci alınmaması kararı diğer Anadolu kulüplerinde de maddi kayıplara yol açtı. Ankara, İstanbul, Denizli, Alanya, Konya ve Kayseri’de gerçekleşen 26. haftanın diğer maçlarında kendi evlerinde oynayan takımlar yaklaşık 2 buçuk milyon TL'lik zarara girdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal