Servet Yardımcı: Geri Dönüşü Yok, VAR Kullanılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Başkanvekili Servet Yardımcı, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de uygulanılmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilişkin açıklamalar yaptı.

11.10.2018-13:54 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-13:53) Servet Yardımcı: Geri Dönüşü Yok, VAR Kullanılacak

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Spor Toto Süper Lig’de kullanılan VAR sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı’nın Bosna Hersek ile oynayacağı hazırlık maçı için Rize’de bulunan Yardımcı, beIN SPORTS’a bir röportaj verdi.

Yardımcı, VAR sistemiyle ilgili bir soru üzerine, “VAR sistemi henüz çok yeni. Dünyada da yeni kullanılmaya başlandı. Çok basit bir sistem olsaydı tüm ülkeler aynı dönemde bu sistemi kullanırdı. TFF 1 senedir sistemin eğitimlerini yapıyor. Sistemin zorluklarının zaten farkındaydık. Teknik aksamalar sebebiyle zorluklar söz konusu. Ancak Almanya, İtalya ve diğer ülkelerle kıyasladığımızda biz gerçekten çok başarılıyız. Artık geri dönüşü yok, VAR sistemi kullanılmaya devam edecek. Bunun sıkıntıları da olacak fakat bu sıkıntıları fazla büyütmeden, yalnızca çözüm odaklı tüm paydaşlarla birlikte bu sisteme destek olmamız gerek. Çünkü geri dönüşü yok. Artık tüm dünya zamanla bu sisteme geçecek. Herkes birbirini bekliyor. Hangi ülkeler ne tür sorunlar yaşıyor? Biz cesaretli davranarak bu sistemi çok önceden kullanmaya başladık. Destek verilmesi gerek. Farklı sorunlar diğer ülkelerde yaşanıyor. Tamamen teknik aksaklıklar sebebiyle problem yaşadık ancak genele bakılırsa gerçekten VAR’ı başarılı bir biçimde götürüyoruz ilk haftalar olmasına karşın. İlerleyen günlerde bu sistem daha da oturacak. Bu konuda umutluyuz. Geri dönüşü yok, VAR kullanılacak artık.” yanıtını verdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal