Saffet Sancaklı: Bu İşe Mutlaka Devletin El Koyması Lazımdı

MHP Milletvekili ve Eski Efsane Futbolcu Saffet Sancaklı TRT Spor’da Açıklamalarda Bulundu

18.01.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-10:35) Saffet Sancaklı: Bu İşe Mutlaka Devletin El Koyması Lazımdı

MHP Milletvekili ve eski efsane futbolcu Saffet Sancaklı, TRT Spor’da Yasin Dallı’nın moderatörlüğünde yapılan Ajans Saati programında futbol gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRK SPORUNDA BÜYÜK PROBLEMLER VAR

"Yıllardır bunları dile getiriyoruz. Gittikçe batağa gidiyoruz. Şu an gelinen noktada kulüplerimiz iflas etmiş durumda. Durum böyle olunca bundan herkes rahatsız olmaya başladı. Süper Lig’deki seyirci ortalaması 13 bine düştü. TFF 1. Lig’de ortalama 2 bin 800. Artık millet statlardan kaçmaya başladı. Yayıncı kuruluş parayı kurtaramadığını söylüyor. Kulüpler reklam alamıyor. Durum çok kötüydü. Bu iş başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere hepimize düşüyor. Bakanlık ve Meclis’in bunu durdurması lazım. Kulüpler devamlı Ankara’ya gelip Sayın Cumhurbaşkanı’na çıkıyor, Bakan Bey’e ve bize geliyorlar. Bir şeyler istiyorlar. Bu iş artık dipsiz bir kuyu. Bu kuyuya ne atarsanız atın aşağı gidiyor."

KULÜPLERİN BAŞARISIZLIKLARI TARAFTARLARI DÜŞMAN EDİYOR

"Taraftar ayrıştı. Eskiden taraftarlar birbirini kızdırırdı, rekabet vardı. Şu anda gelinen nokta düşmanlık. Artık iş futbol terörüne doğru gitmeye başladı. Başarısızlık oldukça, Avrupa’da bir şey olmadıkça, istedikleri futbolu göremedikçe taraftarlar birbirine düşman olmaya başladı. Bu da kulüp başkanlarının işine geldi. Hangi başkan daha çok saldırırsa reyting yapmaya başladı. Onu gören diğer başkanlar da bağırıyor. Böyle olunca kulüpler birbirine düşman oldu. Gelinen noktada saygıyı, sevgiyi ve sportmenliği tamamen arkada bıraktık, işi kine ve düşmanlığa çevirdik."

DEVLETİMİZ DURUMA EL KOYDU

"Bu işe mutlaka devletin el koyması lazımdı. Çalıştayın ilk dakikasında kafamda hiçbir şey olmayacağına dair şüphe vardı. Birinci dakikada gördüm ki çok iyi bir iş yapmışız. Sayın Bakanımız ve ekibini kutluyorum. Bu çalıştay Türk sporunun dönüm noktası olabilir. Konuşulanlar Bakanlıkta toplanacak. Kısa bir sürede yapılacak çalışmanın ardından rapor çıkacak. Bu raporun sonunda kulüpleri ve federasyonları nasıl ayakta tutacağımız, bir daha böyle bir şey yaşamamak için hangi sistemi kurmamız gerektiğine belirleyeceğiz ve mecliste yasaları çıkaracağız. Türk sporu böylelikle yeni bir sayfa açacak." ifadelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal