Rekortmen Atlet Coronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi!

İtalya Olimpiyat Komitesi 56 yaşındaki Olimpiyat efsanesi Donato Sabia'nın coronavirüs sebebiyle vefat ettiğini duyurdu.

09.04.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-11:07) Rekortmen Atlet Coronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi!

Avrupa’nın coronavirüsü salgınının en çok vurduğu yerlerden olan İtalya’da şok vefat haberi ile sarsıldı. İtalyan Olimpiyat Komitesi dün gün bir açıklama paylaşarak olimpiyatlarda iki defa 800 metre finalisti olan 56 yaşındaki Donato Sabia’nın yen tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Coronavirüs salgınına yakalanan Donato Sabia İtalya’nın güneyindeki Basilicata bölgesindeki Potenza San Carlo sağlık merkezinin yoğun bakım ünitesinde tedaviye edilmişti.

56 yaşındaki Olimpiyat rekortmeni yoğun bakım altında verdiği yaşam mücadelesini kaybetti ve dünyada coronavirüsü sebebiyle yaşamını yitiren ilk olimpiyat finalisti oldu. Sabia 1984’te katıldığı 800 metre yarışında beşinci, 4 sene sonra Seul’deki müsabakada yedinci olmuştu.

30 SENE BOYUNCA DÜNYA REKORUNU ELİNDE BULUNDURDU

Ünlü atlet 1984 Göteborg’da yarıştığı Avrupa Salon Şampiyonası’nda altın madalya kazanmış ve neredeyse 30 sene boyunca 500 metrede dünya rekorunu elinde bulundurmuştu.

İtalya Atletizm Federasyonu “olağanüstü yetenekli bir atlet ve her şeyden önce nazik bir karakter” olarak belirttiği sporcunun babasının da birkaç gün önce coronavirüsü sebebiyle vefat ettiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal