Premier Lig’de Sular Durulmuyor! ‘Prens Selman Krizi’

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Newcastle United'ı almasıyla alakalı eleştirilerin önü alınamıyor.

23.04.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-14:14) Premier Lig’de Sular Durulmuyor! ‘Prens Selman Krizi’

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Premier Lig kulübü Newcastle United'ı satın almayı planlaması İngiltere'de yol açtığı büyük krizin yankıları devam etmekte.

2 Ekim 2018'de İstanbul'da olan Suudi Arabistan Büyükelçiliğinde vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı Veliaht Prens'in gönderdiği Suudi Arabistan istihbarat görevlilerinin öldürdüğü haberi medyada geniş yer almıştı.

Prens Selman'ın Newcastle United'ı satın almasıyla alakalı, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz de açıklamalardan bulundu ve Premier Lig yetkililerine mesaj gönderdi.

İngiliz medyasına konuşan Hatice Cengiz şu ifadeleri kullandı:

"Birleşik Krallık otoriteleri ve Premier Lig, eski nişanlımın cinayetinden sorumlu olan Selman gibi birinin İngiltere spor camiasına girmesine izin vermemeli. Böyle bir satın alma olayı hem Birleşik Krallık'ın hem de Premier Lig'in itibarına büyük bir darbedir. Birleşmiş Milletler, CIA ve uluslararası birçok ülke ve organizasyon, eski nişanlım Cemal Kaşıkçı'nın cinayetinden Selman'ın sorumlu olduğunu ortaya koymuştur. Selman'ın bu satın alımla yapmaya çalıştığı şey bozulan imajını düzeltmeye çalışmasıdır. Bu sizi aldatmasın."

Veliaht Prens Selman'ın Premier Lig kulübü Newcastle United'ı 300 milyon pound bedelle almak için anlaşmaya karar vermesi, Premier Lig'in uluslararası yayıncı kuruluşu olan beIN SPORTS'u harekete geçirmişti.

BEIN SPORTS CEO'SUNDAN PREMİER LİG'E ÇAĞRI

Katar merkezli beIN SPORTS'un CEO'su Yousef Al-Obaidly, Premier Lig yöneticilerine ve 20 takıma bir mektup göndererek Newcastle United'ın Prens Selman liderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na satılmasını engel olmalarını talep etti.

Takımlara gönderdiği mektupta oldukça kesin ifadeler söyleyen beIN SPORTS'un CEO'su Yousef Al-Obaidly, Suudi Arabistan'ın illegal yatırımlar yaptığı ve bunun Premier Lig ismine ve yayınlarına zarar vereceğini belirtti.

Yousef Al-Obaidly'nin gönderdiği mektubunda şu konuşmalar yer aldı:

"Premier Lig oluşumunun uzun süreli ortaklarından olarak bu kararı alırken çok dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarıyoruz. Dünyanın en büyük korsan yayın portalı olan beoutQ isimli platformun sahibi Suudi Arabistan. Bu şekilde birçok illegal kazanç yollarına giden bir oluşumu Premier Lig gibi bir markaya almanız bu markaya büyük zarar verecektir. beIN SPORTS olarak Premier Lig'in uluslararası yayınları için 3 yılda 500 milyon pounddan fazla katkımız var. Bu denli önemli bir kararda bizim de görüşümüze önem verileceğini düşünüyoruz. Newcastle United gibi köklü bir kulübün kontrolünün, dünyada kendi vatandaşlarına yaptığı aksiyonlar ve maddi çıkar sağlamak için başvurduğu illegal yollarla nam salmış Suudi Arabistan hükümetine vermek, yakın, orta ve uzun vadede futbola ve Premier Lig markasına büyük zarar verebilir. Ancak, beoutQ gibi dünyada korsan yayıncılığın en büyük platformu haline gelen, yılda milyonlarca kişiye IPTV üyelikleri sağlayan bir oluşumun merkezinde olan Suudi Arabistan hükümetine değerli bir kulübün kontrolünü verirken bir kez daha düşünmenizi istiyoruz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal