Ozan Kabak Galatasaray'a Para Kazandırmaya Devam Edecek

Galatasaray’ın geride bıraktığımız sezonunun devre arasında Stuttgart’a sattığı Ozan Kabak, Avrupa devlerinin dikkatini çekerken bir kez sarı-kırmızılı kulübe para kazandırmanın yolunu açmış oldu.

21.06.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-11:56)

Milan, Bayern Münih ve West Ham United’ın 19 yaşındaki genç stoperi kadrosuna katmak istiyor. 3 kulüp de Ozan Kabak’ın 15 milyon Euro’luk serbest kalma bedelini ödemeyi kabul ederken, Galatasaray’ın gelir elde edip edemeyeceğini ise genç oyuncunun yapacağı seçim belirleyecek.

Genç yıldızın önündeki tekliflere dair net kararını 30 Haziran’da vereceği öğrenildi.

Ocak ayında altyapısından yetiştiği kulübünün tam 11 milyon Euro bonservis geliri kazandıran Ozan Kabak, Milan ya da West Ham United’a imza atarsa Galatasaray da ‘yetiştirme bedeli’ olarak 750 bin Euro daha daha kazanmış olacak.

Ancak Ozan, Bayern Münih’i seçip yine Almanya’da kalırsa, bu durumda Galatasaray yetiştirme bedeli alamayacak. Çünkü Ozan’ın uluslararası bir transfere imza atması halinde sarı kırmızılılar gelir elde edecek.

Ayrıca statü gereği Ozan Kabak, 23 yaşına kadar yapacağı uluslararası transferlerde forma giydiği kulüplere yüzde 5 yetiştirme bedeli geliri sağlayacak. 23 yaşından sonraysa bu bedel her yıl yüzde 0.5 oranında düşecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal