Mirsad Türkcan: 'Cengizler, Çağlarlar, Enesler Çıkması Lazım'

Basketbola veda ettikten sonra menajerlik yapmaya başlayan Mirsad Türkcan, coronavirüs sürecinin futbola hakkında açıklamalarda bulundu.

23.05.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-17:22) Mirsad Türkcan: 'Cengizler, Çağlarlar, Enesler Çıkması Lazım'

Coronavirüs salgını sürecinin bütün sektörlere ağır darbe vurduğunu belirten Türkcan, “Bu salgın geçsin gerisi kolay. Birçok iş alanı doğal olarak olumsuz etkilendi ama normal hayata döndüğümüzde en kolay toparlayacak sektör bana göre futbol olacak. Artık süreçten sonra büyük paraların harcanması zor” ifadelerini kullandı.

Cengiz Ünder, Zeki Çelik ve Ozan Tufan gibi milli oyuncuların temsilciliğini yapan ve son senelerde birçok uluslararası transferde de önemli işler yapan Mirsad Türkcan, gerçekleşen coronavirüs sürecinin spor camiasına etkileri hakkında konuştu.

İlk olarak sağlığın en önemli konu olduğunu söyleyen Türkcan, “Önce sağlık. Bu salgın bitsin, pandemi kalksın gerisi kolay. Birçok sektör doğal olarak etkilendi ama normal hayata döndüğümüzde en kolay toparlayacak sektör futbol olacak. İnsanlar sıkılıyor. Bu yüzden normal hayatımıza döndüğümüzde futbola ve spora yine büyük bir ilgi olacak. Ama tek dileğim şu anda bu pandemi ve salgının bir an önce bitmesi. Bu süreçten sonra da artık büyük paraların harcanması zor. Oyuncu yetiştirip bunları yurt dışına satmamız gerekiyor. Artık ekonomik olarak Avrupa ile baş edemeyiz” diye vurguladı.

Liglerin askıya alınması sebebiyle takımların büyük gelir kaybına uğradığını aktaran Mirsad Türkcan, “Salgın ve pandemi ne kadar az sürerse o kadar önemli olacak spor ve futbol için. Futbol sponsorluklardan önemli gelirler elde ediyor. Bunun yanı sıra bilet ve forma satışları da bütçelerde önemli yer tutuyor. İnsan sağlığı çok önemli. Bu konu halledildikten sonra doğal olarak ekonomik bir sıkıntı yaşayacak tüm sektörler. Zaten darbe aldı ekonomiler. Sonuç olarak ne kadar kısa sürerse dünya için o kadar iyi olacak” dedi.

Mirsad Türkcan, bu aşamada futbolcuların sözleşmeleri, olası maaş kesintileri gibi konularla ilgili düşüncelerini de söyledi ve: “Bazı oyuncuların yıllık ücretlerinde indirime gittiği konuşuluyor Avrupa’da ama bu bence daha tahmin düzeyinde. Ben kesin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kulüpler de oyuncular da bence bir süre bekler. Ondan sonra karar verilir” değerlendirmesinde bulundu.

‘BİZİM ÜRETMEMİZ LAZIM’

Mirsad Türkcan’a, Bayern Münih eski başkanı Uli Höenes’in “Artık futbol dünyasında 100 milyon euro bonservis bedeli verilemez” açıklaması hatırlatıldı ve bu salgının zaten zor zamanlar yaşayan takımlarımızın mali açıdan nasıl etkileyeceğini de soruldu:

“Bence dünya çapında takımlar içinde bir iki sene öyle durumlar söz konusu olabilir. Ama bizim problemimiz başka. Biz üretmiyoruz, yetiştirmiyoruz. Oyuncu yetiştirip satmamız lazım. Çok büyük gelirleri var İtalyan, İspanyol, İngiliz kulüplerinin. Bizim böyle bir durumumuz yok. Dört beş kulüp yıldız oyuncu getirmek zorunda. Ama benim hep söylediğim gibi yeni Cengizler, Çağlarlar, Enesler, Zekiler çıkması lazım. Kulüplerimiz bu sayede ekstra gelir elde etsinler.”

Takımların daha çok genç futbolculara yatırım yapması gerektiğini de kaydeden Mirsad Türkcan, “Bu süreç bittiğinde de yıldızlar mutlaka gelecek. Seyirci sever yıldızları. Bir yıldız isim alınabilir ama takımın geri kalanında kulüplerin kendi yetiştireceği oyuncular olmalı. Artık Avrupa ile yarışamayız ekonomik olarak. Kendi ülkemizden, Afrika’dan ya da Balkanlar’dan genç isimleri bulmamız, bu isimlere yatırım yapıp yetiştirmemiz lazım. Bence bundan sonra üretime dönmeliyiz” diye açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal