Mircea Lucescu: Bu Bizim İçin İyi Bir Ders Oldu

Türkiye’nin UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 3. karşılaşmasında deplasmanda Rusya'ya 2-0 mağlup olduğu mücadele sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

15.10.2018-10:00 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-10:22) Mircea Lucescu: Bu Bizim İçin İyi Bir Ders Oldu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Uluslar B Ligi 3. maçında Rusya'ya 2-0 kaybedilen mücadelenin ardından açıklamalar yaptı.

Rusya'nın 3 puan almayı hak ettiğini belirten Lucescu, "Rusya galibiyeti hak etti. Oyun gücü olarak iki ayrı takımın oynayacağını dün de belirttim. Oyun kontrolü anlamında Rusya beklediğimiz oyunu oynadı. Böyle olacağını biliyorduk. Kontra ataklar, duran toplar ve hava toplarında olan avantajlarını, fiziki anlamda güçlerini biliyorduk. Biri Mart ayında oluşturulmaya başlanan diğeri ise 2 yıldır Dünya Kupası'na hazırlanan bir takım. Rusya Milli Takımı, futbolcuları kendi kulüp takımlarında 90 dakika oynayan hazır bir takım. Bizde ise Mehmet Topal ve Emre Akbaba gibi iki çok önemli futbolcumuz sakattı. Mehmet Topal orta sahada temposu ve tecrübesiyle bize yardım eden, Emre Akbaba da boşluklara kaçan, ayakları ve tekniği iyi bir futbolcumuzdu. Topla oynama yüzdesi 60'a 40'tı ancak onlar golleri buldu. İlk golde inanılmaz bir hatayı değerlendirdiler. Sanıyorum daha fazla pozisyon da olmadı. Daha net bir pozisyon hatırlamıyorum, ofsayt pozisyonları falan vardı. Rusya'yı kutluyorum kazanmayı hak ettiler." şeklinde konuştu.

“Kazanan takım her zaman haklıdır”

Genç futbolcuları bu seviyeye hazırlamaya ve alıştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Lucescu, "3 karşılaşmaya çıktık. Genç bir takımız ve onları bu seviyeye hazırlamak gerekiyor. Sahada 19 - 21 yaşında olan futbolcularım vardı. Bu bizim için iyi bir ders oldu. Rusya’ya bakarsak daha iyi oldukları sahada görülüyordu. Oynamamız gereken futbolu sahaya yansıtamadık. 5 pozisyona girdik ve değerlendiremedik. Guilherme kalede çok iyiydi. Belki bizim futbolcularımız Rusya'nın agresif ve ısrarlı futbolundan çekindi. Oynamamız geren futbol bu değildi. Bir de takımınızda Dzyuba gibi bir futbolcunuz varsa zaten… Bizim savunmamızla çok mücadele etti. Çok iyi bir futbol oynadı ve kazanmayı hak etti. Biliyorsunuz ki sahada kazanan takım her zaman haklıdır. Ömer, Zeki ve Berkay'ın iki maçı var. Onlar da kendilerini geliştirerek gereken düzeye ulaşacaklardır." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal