Mert Müldür, Milli Takım Kararını Açıkladı

Avusturya’nın milli takımda top koşturtmak için zorla askere almaya çalıştığı Mert Müldür, ilk defa konuştu.

07.03.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-10:51) Mert Müldür, Milli Takım Kararını Açıkladı
İtalya’nın Sassuolo ekibinde oynayan Mert Müldür, A Milli Takım tercihinin Türkiye olduğunu altını çize çize söylemişti.

Fakat Mert’in doğduğu ve büyüdüğü Avusturya, genç futbolcudan vazgeçmedi. Milli Takım teknik direktörü Franco Foda, Mert’i EURO 2020’de ilk 11 oynama sözüyle ikna etmeye çalışmıştı.

20 yaşındaki defans oyuncusu, Foda’ya, “Teklifiniz için teşekkür ederim ancak benim çocukluktan beri hayalim, Türkiye formasını giymek” sözlerini kullandı.

Ay- Yıldızlılar’la şuana kadar hiç resmi karşılaşmaya çıkmadığı için başka bir ülke için ter dökme imkanı olan Mert'in inat etmesinin sebebi Avusturya, bu defa ani bir şekilde oyuncumuzu askere çağırdı. Hiçbir itirazı kabul edilmeyen Mert’e, “Ancak Avusturya için oynarsan, askerliğini tecil ettiririz” cevabı verildi.

İnsan haklarına ters olan bu olay sonrası büyük şok yaşayan ve halini hemen Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile paylaşan Mert, ilk defa açıklama yaptı.

Genç savunmacı, “Neler yaşadığımı herkesin bilmesi beni mutlu etti. Tüm Türk halkının ve devletimizin yanımda olduğunu biliyorum. Avusturya’daki makamların bana böyle bir şey neden yaptığını anlamıyorum. Sonuçta orada doğdum ve orada büyüdüm. Bana çok şey verdiler ama Türkiye’nin kalbimdeki yeri her zaman farklı” dedi.

‘Beni Avusturya’dan soğutuyorlar’

Konuşmasına, “Beni bu şekilde Avusturya’dan soğutmaya çalışıyorlar. Rapid Wien’den, Sassuolo’ya 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldum. Sanırım Avusturya vatandaşı olarak, üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. Ben ayrıcalık ya da askere gitmemek gibi bir şey istemiyorum. Yasalar gereği 35 yaşına kadar zamanım var. Sadece tecil (erteleme) edilmesini talep ediyorum” diyerek devam eden Mert, “Sonuçta Ay-Yıldız için Mehmetçik şehit oluyor, benim Milli Takımımız’da oynamak adına verdiğim savaş, onların mücadelesinin yanında ne ki! Mücadeleme elbette devam edeceğim. Verdiğim sözden asla dönmem” diye devam etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal