Mehmet Sepil Kimdir? Mehmet Sepil Şirketleri

Mehmet Sepil kimdir? Mehmet Sepil şirketleri gibi merak ettiğiniz sorulara bu haberimizde yanıt bulacaksınız…

22.05.2018-15:30 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-15:30) Mehmet Sepil Kimdir? Mehmet Sepil Şirketleri

MEHMET SEPİL KİMDİR?

1955 yılında İzmir'de doğan Mehmet Sepil, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin başkanlığını yapmaktadır.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Sepil, yine ODTÜ’de Kıyı ve Liman Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır.

30 yıldan daha uzun süredir inşaat mühendisliği, inşaat ve yüksek teknoloji firmalarında mali ve idari alanlarda yöneticilik yapan Mehmet Sepil, NATO, ABD ve Türk hükümeti ile ilgili özel sektör projelerinde yer aldı.

ŞİRKETLERİ

2011 yılında İngiliz Vallares PLC ile birleşmesine kadarki süreçte Irak'ta bulunan en büyük petrol şirketi Genel Energy’nin yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

2012 yılı verilerine göre 450 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 34. işadamı olan Sepil'in şirketi Genel Energy PLC, yılda milyarlarca varil petrol üretme kapasitesine sahiptir.

Bunun yanı sıra Mehmet Sepil'in, Ege mutfağını dünyaya duyurma hedefiyle açtığı restoran zinciri bulunmaktadır. Mehmet Sepil aynı zamanda Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesidir.

BAŞKANLIK SÜRECİ

Çocukluğundan beri Göztepe taraftarı olan Mehmet Sepil sarı kırmızılı kulübe ilgisi ile bilinmektedir. Sepil, Göztepe’nin çok zor bir dönemden geçtiği süreçte, elini taşın altına sokmuş ve 7 milyon 500 bin dolarlık satış bedeli ile birlikte kulübün mevcut borçlarını da üstlenerek Göztepe’nin yeni başkanı olmuştur.

Ayrıca sarı kırmızılı takım Mehmet Sepil başkanlığında 14 yıl aradan sonra 2017’de Spor Toto Süper Lig'e yükselmiştir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal