La Liga Kulübünden Açıklama: 'Virüse Yakalananların Oranı Yüzde 35'

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Valencia'da, teknik kadro ve oyuncular arasında yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınının yüzde 35'e yükseldiği açıklandı.

17.03.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-12:04) La Liga Kulübünden Açıklama: 'Virüse Yakalananların Oranı Yüzde 35'

Dünya'nın önemli liglerinden La Liga'nın köklü kulüplerinden olan Valencia'dan şok bir açıklama geldi. Kulüpten yapılan bildiride, takım içinde devam etmekte olan testlerin ardından teknik ekip ve futbolcular arasında coronavirüs bulaşanların oranının yüzde 35'e yükselmesine rağmen hiç kimse de hastalık belirtilerinin görülmediği ifade edildi.

Açıklamada, coronavirüs tanısı konulan tüm futbolcular ve ekibin evlerinde karantinaya sokulduğu ve ihtiyaç olan tüm sağlık desteğinin sağlandığı vurgulandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 Şubat'ta İtalya temsilcisi Atalanta ile San Siro Stadı'nda oynadıkları müsabaka sırasında coronavirüse karşı tedbir alınmadığını yineleyen Valencia, "O maçın çok kısa bir süre sonrasında o bölge, virüsün yüksek riskli olduğu alanlar arasına girdi. Kulüp içindeki virüse yüksek yakalanma oranının, bu nedenle gerçekleştiğini düşünüyoruz." şeklinde değerlendirdi.

Valencia Kulübü, içlerinde Arjantinli Ezequiel Garay ve Fransız Eliaquim Mangala'nın da yer aldığı 5 kişide Covid-19'a rastlandığını geçtiğimiz hafta sonu açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal