Futbolu Siyasetle Gölgelemeyeceksin, Kazanmak İçin Oynayacaksın!

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

25.02.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-17:40) Futbolu Siyasetle Gölgelemeyeceksin, Kazanmak İçin Oynayacaksın!

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte Belovacıklı’nın yazısı:

Yönetimde şeffaflık; aldığınız kararların gerekçelerini, sonuçlarıyla birlikte masaya yatırabilmek, özeleştiri yapabilmektir. Neyi neden yaptığınızı açıklayabilmek, eyleminizin hedefinden bir sapma olmuşsa bunun sorumluluğunu taşıyabilmektir. Gerekçelerinizi de “ama”, “fakat” demeden, başka etkenlerin sonuç üzerindeki etkilerini öne çıkarmaya çalışmadan yani bahanelerinizin arkasına saklanmadan açıklamak zorundasınız.

İstediğiniz ve fazlasıyla bulduğunuz desteği sağlayan kitlelere, taraftarlara, üyelere bu açıklamayı yapmak da yetmez. Bu açıklamaları/özeleştiriyi yapmadığınız gibi bir de o insanları başka gerekçelerle bambaşka hedeflere yöneltiyorsanız, kendi hatalarınızla yüzleşmek yerine insanları olan bitenden başkalarının sorumlu olduğuna ikna etmeye çalışıyorsanız, hep bir komplo hep bir kumpas olduğunu savunuyorsanız ortada ne şeffaflık kalır ne doğru hedeflere yönelmiş kitleler.

Ortada manipüle edilmiş insanlar, gizlenen gerçekler, ulaşılması bir başka bahara kalmış masalsı hedefler kalır. Ve bunlarla gerçek bir başarı öyküsü yazamazsınız. Sadece başta itiraz ettiğiniz tiyatronun bir başka versiyonunu bu kez de siz sahneye koymuş olursunuz. O en başta dile getirdiğiniz eleştirileri / itirazları haklı bulan insanlar bir süre sonra bu tiyatrodan da bıkarlar ve yeni eleştirilerin / itirazların peşine düşerler. Bir kez daha yarı yolda bırakılmış olmanın yarattığı kırgınlıkla, hayal kırıklığıyla… Siyasetten ekonomiye, spordan sanata her alanda geçerlidir bu durum. Anlattıklarımın son örneği futbol dünyamızda yaşanıyor.

Büyük umutlarla, vizyon değişikliği gibi herkesi heyecanlandıran söylemlerle, tarihi oy farkıyla başkanlığa seçildiği gün, Ali Koç şöyle demişti: “Kendimizden çok emindik, kazanan fark atacaktı, bu yolda kimseye biat etmedik… Bu sizin sayenizde oldu. Herkes yolcu taraftar hancı...

1,5 yıl sonra aynı Ali Koç, kulübün geldiği noktayı anlatırken dedi ki; “Transfer hatalarımız oldu, doğru kadro mühendisliği yapamadık, hiçbiri sistematik hatalara maruz kaldığımız, şampiyonluk yarışının dışına itilmeye çalışıldığımız gerçeğini değiştirmez.” Öyle ki; bir kulübün başarıya kilitlenmiş söylemleri, zaman içerisinde yerini bizzat kendi açıklamalarıyla bir dizi yanlışa bıraktı; transferde, alt yapıda, teknik kadro seçiminde, sportif yönetim yapılanmasında… Bunlar elbette her kulüpte olabilir.

Ancak bir kulüp başkanı; tarihi bir farkla kendisini o koltuğa oturtan insanların memnuniyetsizliğine sorumlular bularak, birilerini gönderip, başkalarını getirerek, üstelik ‘gelemez’ dediği isimleri tekrar takımın başına getirerek, baktın ki olmuyor, bu kez sorunların kulüpten değil bir bütün olarak futbol yönetiminden kaynaklandığını söyleyerek sorumluluklarından kaçabilir mi?

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal