FIFA'dan Flaş Açıklama! Sözleşmeler Devam Edecek

FIFA, sezon sonu bitecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar geçerli sayılacağını belirtti.

07.04.2020-21:21 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-21:16) FIFA'dan Flaş Açıklama! Sözleşmeler Devam Edecek

FIFA, sezon sonu bitecek futbolcu anlaşmalarının yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ara verilen ligler tamamlanana kadar geçerli sayılacağını belirtti.

FIFA tarafından yapılmış olunan açıklamada, coronavirüs sebebiyle birçok ligin askıya alındığı ifade eden, maçların normal sürede tamamlanmasının mümkün gözükmediği işaret etti.

FIFA Konseyi tarafından kabul edilen karara göre, sezon sonu sona erecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar uzatılacağı vurgulandı.

Gelecek sezona ilişkin sözleşmelerin ise sözleşmenin başlangıç tarihi yerine liglerin başlayacağı tarihten itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

Coronavirüsün futbola ekonomik olarak büyük zarar verdiğinin altına çizen, kulüp ve futbolcuların bir araya gelerek maaş indirimi veya ertelemesi konusunda anlaşmaları tavsiye edildi.

Herhangi bir anlaşmazlık durumunda FIFA'nın tarafların ekonomik durumlarını göz önüne alarak karar vereceği ifade edildi.

Coronavirüsün futbol koşullarını değiştirdiğini ifade eden Infantino, "FIFA, paydaşlarıyla birlikte yeni koşulların üstesinden gelebilmek için bazı pratik fikirler getirdi. Umuyorum ki bu ortak çaba, futbol dünyasının bir araya gelerek dayanışma ve uzlaşma ruhu gösterebileceğine dair olumlu bir örnek olacak." sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal